Haşhaşlı Tuzlu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram tereyağı (eritilmiş olucak)
- 1 su bardağı ayçiçek yağı
- 1 adet yumurta
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un (kulak göğsü kıvamında olucak)
- 1 tatlı kaşığı pekmez
- 1 çay bardağı su
- 1 kase mavi toz haşhaş
Haşhaşlı Tuzlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tüm hamur materyallerini bir kapta yoğurun. 15 dk dinlendirin.
- Geniş bir kasede pekmez ile suyu çırpın.
- Ceviz büyüklüğünde toplar yapıp evvel pekmezli suya daha sonra haşhaşa bulayın.
- Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Yaklaşık 30 dakika pişirmeniz kâfi olacaktır.
- Fırından çıkınca soğuması için bekletin. Bu sırada içini çekecektir. Afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.