
Haşhaşlı Tatlı Tarifi İçin Malzemeler
Şerbeti için ;
- 2 buçuk su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 1 -2 damla limon
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı haşhaş
- 1 su bardağı irmik
- 1 pk kabartma tozu
- 1 pk vanilya
- 1- 2 su bardağı un
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket krem şanti
Haşhaşlı Tatlı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk öncelik şerbeti kaynatalım 5 dk limon sıkıp soğumaya bırakalım.
- Keki için; yumurta ve şekeri beyazlaşıncaya kadar çırpalım.
- Sırasıyla yağı, şekeri, haşhaşı, irmiği ekleyelim karıştıralım.
- En son kabartma tozunu,vanilyayı ,unu koyup çarpalım.
- Yağlanmış tepsiye dökelim kızarıncaya kadar pişirelim.
- Fırından çıkan ılık keke soğuk şerbeti dökelim.
- Kreması için krem şanti hariç bütün malzemeleri karıştırarak pişirelim .
- Ocağın altını kapatıp toz krem şantiyi döküp çırpalım.
- Kremayı kekin üzerine yayalım.
- Hindistan cevizi serpip buzdolabında dinlendirelim.