Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Haşhaşlı Sarma Çörekler (Yumuşacık)

Haşhaşlı Sarma Çörekler (Yumuşacık)

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
Haşhaşlı Sarma Çörekler (Yumuşacık) Tarifi İçin Malzemeler

*8 su bardağı dolu dolu un
*6 tepeleme çay kaşığı tuz
*1 paket instant kuru maya
*Yarım su bardağı zeytinyağı
*3 su bardağı ılık su

İçi için;


*300 gr haşhaş ( isteğe bağlı miktar ama bol olursa daha güzel oluyor)
*Sıvı yağ

Üzerine ;


*1 yumurta

Haşhaşlı Sarma Çörekler (Yumuşacık) Tarifi Yapılışı
1
*Su hariç diğer hamur malzemelerini karıştırma kabına alıyoruz
*Suyu kontrollü bir şekilde koyarak yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz
*Yarım saat mayalandırıyoruz
*Mayalanan hamuru büyük 5 bezeye ayırıp 5 dk dinlendiriyoruz ve ilk yaptığımız bezeden başlayarak açıyoruz
*Elimizle hamura bastıra bastıra açabildigimiz kadar açıyoruz yırtılması önemli değil geri sararken yırtık yerleri toparlayarak sarıyoruz Açtığımız hamura haşhaş ve yarım çay bardağı kadar sıvı yağ sürüyoruz ve yalvarıyoruz
*Yuvarladığımız hamuru eşit parçalara bölüp tepsiye dik bir şekilde hafif içini açarak aralıklı diziyoruz
*Dizme işlemi bitince üzerine yumurta sürüp tepsi mayası için yarım saat ılık ortamda bekletiyoruz
*200 derece önceden ısınmış fırında 30 dakika pişiriyoruz
*Pişen çöreklerin üzerine ıslak havlu ya da bez örtüp 10 dakika bekletiyoruz yumuşak olması için
*Çöreğimiz hazır afiyet şifa olsun
 
858,505Konular
982,806Mesajlar
33,076Kullanıcılar
CvvhvvSon üye
Üst Alt