iltasyazilim
FD Üye
Haşhaşlı Sarma Çörekler (Yumuşacık) Tarifi İçin Malzemeler
*8 su bardağı dolu dolu un
*6 tepeleme çay kaşığı tuz
*1 paket instant kuru maya
*Yarım su bardağı zeytinyağı
*3 su bardağı ılık su
İçi için;
*300 gr haşhaş ( isteğe bağlı miktar ama bol olursa daha güzel oluyor)
*Sıvı yağ
Üzerine ;
*1 yumurta
Haşhaşlı Sarma Çörekler (Yumuşacık) Tarifi Yapılışı
1
*Su hariç diğer hamur malzemelerini karıştırma kabına alıyoruz
*Suyu kontrollü bir şekilde koyarak yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz
*Yarım saat mayalandırıyoruz
*Mayalanan hamuru büyük 5 bezeye ayırıp 5 dk dinlendiriyoruz ve ilk yaptığımız bezeden başlayarak açıyoruz
*Elimizle hamura bastıra bastıra açabildigimiz kadar açıyoruz yırtılması önemli değil geri sararken yırtık yerleri toparlayarak sarıyoruz Açtığımız hamura haşhaş ve yarım çay bardağı kadar sıvı yağ sürüyoruz ve yalvarıyoruz
*Yuvarladığımız hamuru eşit parçalara bölüp tepsiye dik bir şekilde hafif içini açarak aralıklı diziyoruz
*Dizme işlemi bitince üzerine yumurta sürüp tepsi mayası için yarım saat ılık ortamda bekletiyoruz
*200 derece önceden ısınmış fırında 30 dakika pişiriyoruz
*Pişen çöreklerin üzerine ıslak havlu ya da bez örtüp 10 dakika bekletiyoruz yumuşak olması için
*Çöreğimiz hazır afiyet şifa olsun
*8 su bardağı dolu dolu un
*6 tepeleme çay kaşığı tuz
*1 paket instant kuru maya
*Yarım su bardağı zeytinyağı
*3 su bardağı ılık su
İçi için;
*300 gr haşhaş ( isteğe bağlı miktar ama bol olursa daha güzel oluyor)
*Sıvı yağ
Üzerine ;
*1 yumurta
Haşhaşlı Sarma Çörekler (Yumuşacık) Tarifi Yapılışı
1
*Su hariç diğer hamur malzemelerini karıştırma kabına alıyoruz
*Suyu kontrollü bir şekilde koyarak yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz
*Yarım saat mayalandırıyoruz
*Mayalanan hamuru büyük 5 bezeye ayırıp 5 dk dinlendiriyoruz ve ilk yaptığımız bezeden başlayarak açıyoruz
*Elimizle hamura bastıra bastıra açabildigimiz kadar açıyoruz yırtılması önemli değil geri sararken yırtık yerleri toparlayarak sarıyoruz Açtığımız hamura haşhaş ve yarım çay bardağı kadar sıvı yağ sürüyoruz ve yalvarıyoruz
*Yuvarladığımız hamuru eşit parçalara bölüp tepsiye dik bir şekilde hafif içini açarak aralıklı diziyoruz
*Dizme işlemi bitince üzerine yumurta sürüp tepsi mayası için yarım saat ılık ortamda bekletiyoruz
*200 derece önceden ısınmış fırında 30 dakika pişiriyoruz
*Pişen çöreklerin üzerine ıslak havlu ya da bez örtüp 10 dakika bekletiyoruz yumuşak olması için
*Çöreğimiz hazır afiyet şifa olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.