
Haşhaşlı Rulo Çörek Tanımı İçin Gereçler
- 1 kg un
- 2 adet yumurta beyazı
- 500 ml süt
- 1 tatlı kaşığı pudra şekeri
- 1 kabartma tozu
- 10 gr yaş maya
- Çekilmiş haşhaş
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 4 yemek kaşığı şeker
Haşhaşlı Rulo Çörek Tanımı Yapılışı
- Selamlar birinci olarak hamurumuzu yoğurup mayalanmaya bırakıyoruz. Yaklaşık 20 dk.
- Daha sonra maya gelmiş olan hamurdan 12 adet beze yapıyoruz ve bezeleri haşhaş ve üzerine elimizle hafif şeker serpiştirerek açıyoruz.
- Başka bezeleri de üst üste bu ortada haşhaşa 1 su bardağı sıvı yağı ek ediyoruz.
- 4 bezeyi üst üste açtıktan sonra rulet ile parmak kalınlığında şeritlere kesiyoruz.
- Rulo yapıp pişirme tepsisine diziyoruz.
- Bütün bezeleri tıpkı süreci yapıyoruz.
- Evvelden 200 derecede ısıtılmış fırına veriyoruz kızarana kadar pişiriyoruz afiyet olsun ????.