Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Haşhaşlı Rulo Çörek

Haşhaşlı Rulo Çörek
0
43

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
hashasli-rulo-corek.jpg

Haşhaşlı Rulo Çörek Tanımı İçin Gereçler

  • 1 kg un
  • 2 adet yumurta beyazı
  • 500 ml süt
  • 1 tatlı kaşığı pudra şekeri
  • 1 kabartma tozu
  • 10 gr yaş maya
  • Çekilmiş haşhaş
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 4 yemek kaşığı şeker

Haşhaşlı Rulo Çörek Tanımı Yapılışı

  1. Selamlar birinci olarak hamurumuzu yoğurup mayalanmaya bırakıyoruz. Yaklaşık 20 dk.
  2. Daha sonra maya gelmiş olan hamurdan 12 adet beze yapıyoruz ve bezeleri haşhaş ve üzerine elimizle hafif şeker serpiştirerek açıyoruz.
  3. Başka bezeleri de üst üste bu ortada haşhaşa 1 su bardağı sıvı yağı ek ediyoruz.
  4. 4 bezeyi üst üste açtıktan sonra rulet ile parmak kalınlığında şeritlere kesiyoruz.
  5. Rulo yapıp pişirme tepsisine diziyoruz.
  6. Bütün bezeleri tıpkı süreci yapıyoruz.
  7. Evvelden 200 derecede ısıtılmış fırına veriyoruz kızarana kadar pişiriyoruz afiyet olsun ????.
 
858,505Konular
982,707Mesajlar
33,054Kullanıcılar
yazsoyamanSon üye
Üst Alt