Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Haşhaşlı Revani

Haşhaşlı Revani

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
36
F-D Coin
99
hashasli-revani.jpg

Haşhaşlı Revani Tarifi İçin Malzemeler

  •  4 adet yumurta
  •  1 su bardağı mavi haşhaş (Siyah haşhaş)
  •  1 su bardağı sıvı yağ
  •  1 su bardağı şeker
  •  1 su bardağı irmik
  •  Yarım su bardağı süt
  •  1 paket kabartma tozu
  •  2 paket vanilya
  •  1 su bardağı un
Şerbeti için;
  •  2 su bardağı şeker
  •  3 su bardağı su
Üzeri için;
  • Kremşanti

Haşhaşlı Revani Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İlk olarak haşhaşlı tatlımızın şerbetini hazırlıyoruz. Öncelikle su ve şeker bir tencerede 15 k0 kadar kaynatılarak şerbet hazırlanır ve soğumaya bırakılır.
  2. Daha sonra kek hamurunu hazırlıyoruz. Karıştırma kabına yumurta ile şeker alınıp köpürene kadar çırpılır. Üzerine sıvı yağ ve süt eklenerek çırpılır.
  3. Daha sonra mavi haşhaş, irmik eklenip tekrar çırpılır. Son olarak un, vanilya ve kabartma tozu eklenerek çırpılır. Kek hamurunu pişiriyoruz.
  4. Kek hamuru yağlanmış kare fırın kabına (28x28cm) dökülerek 180 derecede ısıtılan fırında 30- 35 dakika kadar pişmeye bırakılır.
  5. Şerbeti kek ile buluşturuyoruz. Fırından çıkan haşhaşlı kekin ilk sıcaklığı geçince, üzerine soğumuş olan şerbet dökülür.
  6. Kremşanti ile kaplıyoruz servise hazır. Kek soğuduktan sonra kremşanti tarifine göre hazırlanarak kekin üzerine sürülür. Dilimlenerek servis edilir. Afiyet olsun. ????????
Haşhaşlı Revani Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,702Mesajlar
33,053Kullanıcılar
gakgunSon üye
Üst Alt