teknolojiuzmani
FD Üye

Haşhaşlı Revani Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı mavi haşhaş (Siyah haşhaş)
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı irmik
- Yarım su bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- 2 paket vanilya
- 1 su bardağı un
- 2 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- Kremşanti
Haşhaşlı Revani Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak haşhaşlı tatlımızın şerbetini hazırlıyoruz. Öncelikle su ve şeker bir tencerede 15 k0 kadar kaynatılarak şerbet hazırlanır ve soğumaya bırakılır.
- Daha sonra kek hamurunu hazırlıyoruz. Karıştırma kabına yumurta ile şeker alınıp köpürene kadar çırpılır. Üzerine sıvı yağ ve süt eklenerek çırpılır.
- Daha sonra mavi haşhaş, irmik eklenip tekrar çırpılır. Son olarak un, vanilya ve kabartma tozu eklenerek çırpılır. Kek hamurunu pişiriyoruz.
- Kek hamuru yağlanmış kare fırın kabına (28x28cm) dökülerek 180 derecede ısıtılan fırında 30- 35 dakika kadar pişmeye bırakılır.
- Şerbeti kek ile buluşturuyoruz. Fırından çıkan haşhaşlı kekin ilk sıcaklığı geçince, üzerine soğumuş olan şerbet dökülür.
- Kremşanti ile kaplıyoruz servise hazır. Kek soğuduktan sonra kremşanti tarifine göre hazırlanarak kekin üzerine sürülür. Dilimlenerek servis edilir. Afiyet olsun. ????????