Haşhaşlı Revani Tanımı İçin Gereçler
- 4 adet yumurta
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- 1 su bardağı şeker
- 1,5 su bardağı irmik
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı sıvı yağ
- İsteğinize nazaran mavi haşhaş
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı karbonat
- Yarım limon suyu
- 5 su bardağı su
- 4 su bardağı şeker
- Yarım limon suyu
Haşhaşlı Revani Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Şerbetini yapmakla başlıyoruz bir tencereye şekeri ve suyu ek ediyoruz.
- Kaynamaya başlayınca limon suyunu da ek ediyoruz 10 dakika kadar kaynadıktan sonra kapatıyoruz.
- Çırpma kabına şekeri ve yumurtaları alıyoruz krema kıvamına gelene kadar çırpıyoruz.
- Daha sonra irmik sıvı yağ limon suyu ve yoğurdu ekliyoruz karıştırıyoruz unu, kabartma tozu, vanilya ve karbonatı eleyerek ekliyoruz tekrar çırpıyoruz. En son haşhaşıda koyarak bitiriyoruz altını yağladığımız borcama harcı döküyoruz.
- 180 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
- Fırından çıkardıktan sonra 5 dakika kadar birinci sıcağını çıkmasını bekliyoruz daha sonra dilimlediğimiz kekimize şerbetini döküyoruz. Afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.