
Haşhaşlı Revani Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı un
- Yarım su bardağı haşhaş
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 1 paket krem şanti
- 1 çay bardağı süt
Haşhaşlı Revani Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurtayı çırpın.
- Üzerine şekeri ilave edelim çırpmaya devam edin.
- Daha sonra süt, sıvı yağ, irmik, un ve haşhaşı ilave edelim çırpmaya devam edin.
- Vanilya ,kabartma tozunu ekleyip çırpın.
- Önceden ısıtmış olduğunuz 170 derece fırında pişirelim.
- Kürdan yardımıyla piştiğini kontrol edebilirsiniz.
- Üzeri kızarınca fırından çıkaralım.
- İsteğe bağlı olarak hamurun içine ceviz kırıp atabilirsiniz tarifte olmadığı için yazmadım ama öylede beğeneceğinizi düşünüyorum.
- İki su bardağı şeker ve üç su bardağı suyu tencereye ekleyin kaynadıktan bir iki dakika sonra alın
- Şerbeti ilk sıcağını attıktan sonra dökebilirsiniz.
- Krem şanti ve sütü önceden çırpalım onbeş yirmi dakika buz dolabında bekledikten sonra şerbetini çeken tatlınızın üzerine dökebilirsiniz.Afiyet olsun.
Haşhaşlı Revani Tarifi Fotoğraflı Yapılışı