Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Haşhaşlı Revani

Haşhaşlı Revani
0
37

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70
hashasli-revani.jpg

Haşhaşlı Revani Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2.5 su bardağı irmik
  • 1 paket vanilya
  • 1 adet kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı haşhaş
Şerbeti için
  • 4 su bardağı su
  • 3 su bardağı şeker
  • İsteğe göre limon
Üzerine
  • 1 paket kremşanti

Haşhaşlı Revani Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İlk olarak şerbetimiz için suyumuzu tencereye alalım şekerimizi ekleyelim ocağa bırakalım yarım saat pişirelim.
  2. Kekimizi hazırlayalım. İlk olarak yumurta ve şekeri iyice köpük köpük olana kadar mikser yardımıyla çırpalım.
  3. Daha sonra yoğurt ve sıvı yağı ekleyelim çırpmaya devam edelim.
  4. Daha sonra kabartma tozu vanilya ve unumuzu ekleyelim.
  5. İrmiği mizi ekleyip yarım saat ara ara karıştırarak bekletelim.
  6. Son olarak mavi haşhaş ekleyip yağlanmış dikdörtgen borcama dökelim.
  7. Önceden 180 derece ısıtılmış fırında 20 dk pişirelim.
  8. Pişmiş kekimizin üzerine soğuyan şerbeti ekleyip dinlenmeye bırakalım.
  9. O arada derin bir kapta soğuk süt ve kremşantimizi bir mikser yardımıyla çırpmaya başlayalım.
  10. Sonra revanimizin üzerine yayalım.
  11. Buzdolabında iki üç saat dinlenmeye bırakalım.
  12. Sonra isteye göre süsleme yapıp servis yapalım. Afiyet olsun :).
Haşhaşlı Revani Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,692Mesajlar
33,052Kullanıcılar
orxanSon üye
Üst Alt