iltasyazilim
FD Üye
Haşhaşlı Revani (Tam Ölçü) Tarifi İçin Malzemeler
*3 yumurta
*1 5 su bardağı toz şeker
*1 su bardağı süt
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı irmik
*1 su bardağı mavi haşhaş
*2 su bardağı un
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
Şerbeti için;
*2 su bardağı su
*2 su bardağı toz şeker
Üzeri için;
*2 paket krem şanti
*2 su bardağı soğuk süt
Haşhaşlı Revani (Tam Ölçü) Tarifi Yapılışı Öncelikle şerbetimizi hazırlayalım çünkü soğuması lazım Su ve şekeri alıp bir süre karıştırıp, daha sonra 15 dk kaynatalım ve soğumaya bırakalım
Çırpma kabımıza yumurta ve şekerimizi alıp köpürene kadar çırpalım
Daha sonra irmik ve sıvı yağımızı ekleyip, çırpmaya devam edelim
Süt ve haşhaşımızı ekleyip, çırpalım Son olarak kabartma tozu, vanilya, unumuzuda ekleyip, iyice çırpalım
Yağlanmış borcamımıza yayalım
180• üzeri kızarana dek pişirelim İlk sıcaklığı gidince üzerine delikler açıp soğuyan şerbeti yayalım
O sırada krem şantimizi hazırlayalım tarifine göre
Revanimiz tamamen soğuyunca üzerine krem şantimizi yayalım
1 saat dinlendirip servis edebilirsiniz Afiyet olsun
*3 yumurta
*1 5 su bardağı toz şeker
*1 su bardağı süt
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı irmik
*1 su bardağı mavi haşhaş
*2 su bardağı un
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
Şerbeti için;
*2 su bardağı su
*2 su bardağı toz şeker
Üzeri için;
*2 paket krem şanti
*2 su bardağı soğuk süt
Haşhaşlı Revani (Tam Ölçü) Tarifi Yapılışı Öncelikle şerbetimizi hazırlayalım çünkü soğuması lazım Su ve şekeri alıp bir süre karıştırıp, daha sonra 15 dk kaynatalım ve soğumaya bırakalım
Çırpma kabımıza yumurta ve şekerimizi alıp köpürene kadar çırpalım
Daha sonra irmik ve sıvı yağımızı ekleyip, çırpmaya devam edelim
Süt ve haşhaşımızı ekleyip, çırpalım Son olarak kabartma tozu, vanilya, unumuzuda ekleyip, iyice çırpalım
Yağlanmış borcamımıza yayalım
180• üzeri kızarana dek pişirelim İlk sıcaklığı gidince üzerine delikler açıp soğuyan şerbeti yayalım
O sırada krem şantimizi hazırlayalım tarifine göre
Revanimiz tamamen soğuyunca üzerine krem şantimizi yayalım
1 saat dinlendirip servis edebilirsiniz Afiyet olsun