Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Haşhaşlı Poğaça

Haşhaşlı Poğaça

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
97
F-D Coin
68
hashasli-pogaca.jpg

Haşhaşlı Poğaça Tanımı İçin Gereçler


Hamuru için :
  • 1 paket kuru maya
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 4 çay kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un ( varsayımı 4 -5 bardak )
Haşhaş için :
  • 4 yemek kaşığı yaş haşhaş
  • Yarım bardak sıvı yağ

Haşhaşlı Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Mayalamak için evvel fırını 200 derecede açıyoruz.
  2. Hamur için bütün materyalleri bir kaba alıp yoğuruyoruz.
  3. Fırını kapatıyoruz ve hamuru sarıp fırında mayalandırıyoruz.
  4. Mayalandırdıktan sonra bi defa yoğurup küçük bezeler yapıyoruz.
  5. Yağ ve haşhaşı karıştırıyoruz.
  6. Hamuru elimizle açıyoruz ve haşhaşı sürüyoruz.
  7. Hamurun tamamı bitene kadar sürüşte birebir süreci uyguluyoruz sonra hepsinin üstünden merdaneyle geçiyoruz.
  8. İki parmak genişliğinde uzun şeritleri kesiyoruz.
  9. Onları elimizle döndürerek burgu yapıp gül hali veriyoruz üstüne yumurta sürerek 180 derece de üstü kızarsan kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun ????.

Haşhaşlı Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Haşhaşlı Poğaça Tanımı İçin Malzemeler 1 paket kuru maya2 yemek kaşığı şeker1, tatlı kaşığı tuz1 paket haşhaş(bim den aldım)1 su bardağı ılık süt1 adet yumurta beyazıYarım su bardağı sıvı yağ(hamuru için)1 su bardağı sıvı yağ (haşhaşla karıştırmak için)Elenmiş un Üzeri için Yumurta sarısıSusam...
Cevaplar
0
Görüntüleme
147
Puf Puf Haşhaşlı Poğaça Tanımı İçin Malzemeler Hamuru için; 1 su bardağı süt1su bardağı suyarım paket kuru maya1 tatlı kaşığı şeker1 tatlı kaşığı tuz1 su bardağı sıvı yağ5-6 su bardağı un1 adet yumurta İç harcı için ; bir paket haşhaş1 su bardağı sıvı yağ Puf Puf Haşhaşlı Poğaça Tanımı Nasıl...
Cevaplar
0
Görüntüleme
147
Puf Puf Kabaran Katmer Poğaça (5 Katlı Peynirli Ve Haşhaşlı) Tanımı İçin Materyaller 1 su bardağı ılık süt1 su bardağı ılık su2 adet yumurta akı (sarıları üzeri için ayrılacak)Yarım su bardağı sıvı yağ1 yemek kaşığı şeker1 tatlı kaşığı tuz1 paket instant maya5,5 su bardağı un Peynirli poğaça...
Cevaplar
0
Görüntüleme
66
Haşhaşlı Poğaça Pastanedekilerden Bile Daha Yumuşak Tanımı İçin Gereçler 250 gram oda sıcaklığında tereyağı3 adet yumurta (2 sinin sarısı üzeri için ayrılacak)1 paket yaş maya1 yemek kaşığı tuz1 tatlı kaşığı şeker1 çay kaşığı karbonat2 su bardağı ılık süt1,5 kilo kadar un İç harcı için 200 gr...
Cevaplar
0
Görüntüleme
34
Haşhaşlı Çörek Tarifi İçin Malzemeler 6 su bardağı un1 yemek kaşığı kuru maya1 su bardağı ılık su (Maya için)1 tatlı kaşığı şeker1, 5 su bardağı ılık su (Yaklaşık olarak)1, 5 tatlı kaşığı tuz İç harcı için 1 su bardağı ezilmiş haşhaş1su bardağı sıvı yağ1 su bardağı dövülmüş ceviz Üzeri için 1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
40
858,505Konular
982,750Mesajlar
33,062Kullanıcılar
miko4267Son üye
Üst Alt