bilgisayarci
FD Üye

Haşhaşlı Poğaça Tanımı İçin Gereçler
Hamuru için :
- 1 paket kuru maya
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 4 çay kaşığı tuz
- Aldığı kadar un ( varsayımı 4 -5 bardak )
- 4 yemek kaşığı yaş haşhaş
- Yarım bardak sıvı yağ
Haşhaşlı Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Mayalamak için evvel fırını 200 derecede açıyoruz.
- Hamur için bütün materyalleri bir kaba alıp yoğuruyoruz.
- Fırını kapatıyoruz ve hamuru sarıp fırında mayalandırıyoruz.
- Mayalandırdıktan sonra bi defa yoğurup küçük bezeler yapıyoruz.
- Yağ ve haşhaşı karıştırıyoruz.
- Hamuru elimizle açıyoruz ve haşhaşı sürüyoruz.
- Hamurun tamamı bitene kadar sürüşte birebir süreci uyguluyoruz sonra hepsinin üstünden merdaneyle geçiyoruz.
- İki parmak genişliğinde uzun şeritleri kesiyoruz.
- Onları elimizle döndürerek burgu yapıp gül hali veriyoruz üstüne yumurta sürerek 180 derece de üstü kızarsan kadar pişiriyoruz.
Haşhaşlı Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı