iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
Yarım paket margarin
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Haşhaş
Hamuru İçin;
4+1 su bardağı un
Su
Tuz
(1 su bardağı un da hamuru açarken kullanılacaktır)
Hazırlanışı
3 su bardağı unu tuzu ve biraz su kayarak bir hamur elde edelim 4 Bardak un ile de kıvamını ayarlayalım ve şu hep tabir edilen kulak memesi kıvamında hamurumuzu hazırlayalım ve iki beze olacak şekilde ayıralım Bezelerden birini açabildiğimiz kadar açalım yufka gibi sonra margarin ve sıvı yağı bir tavada eritelim ve bu karışımın içine 45 yemek kaşığı kadar haşhaşı ekleyip karıştırın ve bu karışımı açmış olduğumuz yufkanın üzerine her yerine gelecek şekilde sürelim ve hamurumuzumu rulo şeklinde katlayıp resimdeki şekilde kıvıralım ve bir kaç dakika dinlendirelim, bu sırada diğer bezemizi hazırlayabiliriz aynı şekilde, sonra ilk hazırladığımız hamuru yeniden açmaya başlayalım ve katmerimizi istediğimiz boyuta geldiği zaman, uygun bir tava içine biraz yağ koyup ısıtalım ve açtığımız katmeri tavada iki taraflı pişirelim ,sonra da aynı işlemi diğer hamura yapalım katmerimiz hazır afiyet olsun
nefisyemektarifleri
Yarım paket margarin
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Haşhaş
Hamuru İçin;
4+1 su bardağı un
Su
Tuz
(1 su bardağı un da hamuru açarken kullanılacaktır)
Hazırlanışı
3 su bardağı unu tuzu ve biraz su kayarak bir hamur elde edelim 4 Bardak un ile de kıvamını ayarlayalım ve şu hep tabir edilen kulak memesi kıvamında hamurumuzu hazırlayalım ve iki beze olacak şekilde ayıralım Bezelerden birini açabildiğimiz kadar açalım yufka gibi sonra margarin ve sıvı yağı bir tavada eritelim ve bu karışımın içine 45 yemek kaşığı kadar haşhaşı ekleyip karıştırın ve bu karışımı açmış olduğumuz yufkanın üzerine her yerine gelecek şekilde sürelim ve hamurumuzumu rulo şeklinde katlayıp resimdeki şekilde kıvıralım ve bir kaç dakika dinlendirelim, bu sırada diğer bezemizi hazırlayabiliriz aynı şekilde, sonra ilk hazırladığımız hamuru yeniden açmaya başlayalım ve katmerimizi istediğimiz boyuta geldiği zaman, uygun bir tava içine biraz yağ koyup ısıtalım ve açtığımız katmeri tavada iki taraflı pişirelim ,sonra da aynı işlemi diğer hamura yapalım katmerimiz hazır afiyet olsun
nefisyemektarifleri
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.