iltasyazilim
FD Üye
Haşhaşlı Katmer (Afyon Usulü) Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için:
*Yarım kg un
*2 Kaşık margarin
*Yarım yemek kaşığı tuz
*Yarım su bardağı süt
*Yarım su bardağı su
İçine:
*Sürtülmüş ( ezilmiş ) haşhaş
*Sıvı yağ
Üzerine:
*Tereyağı
Haşhaşlı Katmer (Afyon Usulü) Tarifi Yapılışı Hamur için olan malzemeleri bir kaba alıp yoğuruyoruz Kulak memesi kıvamında ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz Bu hamurdan küçük bezeler yani cevizden biraz büyük bezeler alıp hafif açıyoruz Sıvı yağ içinde açtığımız haşhaşımızı sürüp bezemizi tekrar yuvarlıyoruz Ve tekrar açıyoruz Diğer bezeler için de aynı işlemi yapıyoruz Isıttığımız saçta iki tarafını da pişirerek servis tepsimize alıyoruz Saçtan indirmeden üzerlerine tereyağı sürüp sunum yapabiliriz Afiyet olsun
*Yarım kg un
*2 Kaşık margarin
*Yarım yemek kaşığı tuz
*Yarım su bardağı süt
*Yarım su bardağı su
İçine:
*Sürtülmüş ( ezilmiş ) haşhaş
*Sıvı yağ
Üzerine:
*Tereyağı
Haşhaşlı Katmer (Afyon Usulü) Tarifi Yapılışı Hamur için olan malzemeleri bir kaba alıp yoğuruyoruz Kulak memesi kıvamında ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz Bu hamurdan küçük bezeler yani cevizden biraz büyük bezeler alıp hafif açıyoruz Sıvı yağ içinde açtığımız haşhaşımızı sürüp bezemizi tekrar yuvarlıyoruz Ve tekrar açıyoruz Diğer bezeler için de aynı işlemi yapıyoruz Isıttığımız saçta iki tarafını da pişirerek servis tepsimize alıyoruz Saçtan indirmeden üzerlerine tereyağı sürüp sunum yapabiliriz Afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.