Haşhaşlı İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
Keki için;
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağından biraz az irmik
- 1 su bardağından biraz az mavi haşhaş
- 1 su bardağı un
- 1 adet şekerli vanilin
- 1 adet kabartma tozu
- 2 su bardağı şeker ( çok şekerli sevmiyorsanız 1 buçuk su bardağı koyabilirsiniz )
- 3 su bardağı su
- Krem şanti
- Ve pasta süsleri isteğe kalmış
Haşhaşlı İrmik Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak kek harcını hazırlıyoruz. 3 adet şekeri ve 1 su bardağı şekeri çırpıyoruz daha sonra 1 su bardağı yağı ve 1 su bardağı sütü ekleyip biraz daha çırptıktan sonra katı malzemeleri ekliyoruz ( irmik, haşhaş, un, kabartma tozu ve vanilin )
- Bunları da çırptıktan sonra yağladığımız borcama kek harcını döküp fırına koyuyoruz. Dakikası ve derecesi fırından fırına değişebilir ( 200° 30 dk )
- Daha sonra şerbeti hazırlayıp ılımaya bırakıyoruz.
- Fırından çıkan kek soğuyunca ılık şerbeti döküyoruz, biraz dinlendirdikten sonra krem şantiyi sürüp üzerini süsledikten sonra yemeğe hazır olacaktır.
Haşhaşlı İrmik Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.