
Haşhaşlı İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
Keki için;
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağından biraz az irmik
- 1 su bardağından biraz az mavi haşhaş
- 1 su bardağı un
- 1 adet şekerli vanilin
- 1 adet kabartma tozu
- 2 su bardağı şeker ( çok şekerli sevmiyorsanız 1 buçuk su bardağı koyabilirsiniz )
- 3 su bardağı su
- Krem şanti
- Ve pasta süsleri isteğe kalmış
Haşhaşlı İrmik Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak kek harcını hazırlıyoruz. 3 adet şekeri ve 1 su bardağı şekeri çırpıyoruz daha sonra 1 su bardağı yağı ve 1 su bardağı sütü ekleyip biraz daha çırptıktan sonra katı malzemeleri ekliyoruz ( irmik, haşhaş, un, kabartma tozu ve vanilin )
- Bunları da çırptıktan sonra yağladığımız borcama kek harcını döküp fırına koyuyoruz. Dakikası ve derecesi fırından fırına değişebilir ( 200° 30 dk )
- Daha sonra şerbeti hazırlayıp ılımaya bırakıyoruz.
- Fırından çıkan kek soğuyunca ılık şerbeti döküyoruz, biraz dinlendirdikten sonra krem şantiyi sürüp üzerini süsledikten sonra yemeğe hazır olacaktır.

Haşhaşlı İrmik Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı