
Haşhaşlı İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1.5 su bardağı un
- 1 su bardağı irmik
- Yarım su bardağı mavi haşhaş
- 1-2 damla limon suyu
- 2 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- Çeyrek limon
Haşhaşlı İrmik Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta ve şekeri krema kıvamını alıncaya kadar mikserle iyice çırpalım.
- Daha sonra sıvı malzemeleri ekleyip karıştıralım.
- Sonrasında kuru malzemeleri eleyerek ekleyelim en sonunda irmiği, haşhaşı ve birkaç damla limon suyunu sıkarak( hiç topak kalmaksızın) iyice çırpalım.
- Dikdörtgen borcamda önceden ısıtılmış fırında 190 derecede 30- 35 dakika pişirelim (kekin pişip pişmediğini bir kürdan yardımıyla kontrol edebilirsiniz).
- İki su bardağı şekeri ve üç bardağı suyu bir tencereye alalım.
- Birkaç damla limonu içerisine sıkalım, kaynamaya başlayınca 8- 10 dakika kaynatıp ocağı kapatalım.
- Pişen kekin ilk sıcağı çıktıktan sonra dilimleyelim ve şerbeti üzerine dökelim.
- Tatlı soğuduktan sonra dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun ????