iltasyazilim
FD Üye
Haşhaşlı Helva Tarifi İçin Malzemeler
*2 dolu yemek kaşığı tereyağı veya margarin
*3 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 çay bardağı mavi haşhaş
*1 çay bardağı irmik
*1 çay bardağı un
*2 su bardağı süt
*1 su bardağı toz şeker
*1 fiske tuz
Haşhaşlı Helva Tarifi Yapılışı Tereyağı ve sıvı yağı tavaya koyup eritin İrmik ve haşhaşı ekleyin İrmik hafif pembeleşince unu ekleyin Kavruk renk alıncaya kadar kavurun*Süt ve şekeri bir kapta şeker eriyene kadar karıştırın Ben soğuk süt kullandım*Sütü, haşhaş, irmik ve unun üzerine döküp hızla karıştırın Toparlandıktan sonra 23 dakika boyunca karıştırarak pişirmeye devam edin Hafif ılıyınca kalıpla şekillendirin Veya elinizle köfte gibi şekillendirin Afiyet olsun
*2 dolu yemek kaşığı tereyağı veya margarin
*3 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 çay bardağı mavi haşhaş
*1 çay bardağı irmik
*1 çay bardağı un
*2 su bardağı süt
*1 su bardağı toz şeker
*1 fiske tuz
Haşhaşlı Helva Tarifi Yapılışı Tereyağı ve sıvı yağı tavaya koyup eritin İrmik ve haşhaşı ekleyin İrmik hafif pembeleşince unu ekleyin Kavruk renk alıncaya kadar kavurun*Süt ve şekeri bir kapta şeker eriyene kadar karıştırın Ben soğuk süt kullandım*Sütü, haşhaş, irmik ve unun üzerine döküp hızla karıştırın Toparlandıktan sonra 23 dakika boyunca karıştırarak pişirmeye devam edin Hafif ılıyınca kalıpla şekillendirin Veya elinizle köfte gibi şekillendirin Afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.