Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Haşhaşlı Çörek

Haşhaşlı Çörek
0
31

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,426
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
80
hashasli-corek.jpg

Haşhaşlı Çörek Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 yumurta akı (Sarısı üzerine sürülecek)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket instant maya
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un (Yumuşak hamur olacak denetimi koyalım unu)
İç gereçleri için;
  • 5 yemek kaşığı haşhaş
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • Ceviz (İsteğe bağlı)

Haşhaşlı Çörek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle süt, suyu mayayı şeker geniş kaba alalım kaşık ile maya ve şeker eriyene kadar karıștıralım.
  2. Sonra sıvı yağ tuz yumurta akını koyalım.
  3. Un denetimi biçimde dökelim hamur güzelce yoğuralım yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur olacak 20-40 dk mayalanması için kenar koyalım.
  4. Mayalanan hamur tezgaha döküp bira yoğurup havasını almamız lazım 5 yada 6 eşit kesime bölelim.
  5. Böldüğümüz yumakları un ile beze formunda açalım (Tabak boyutunda olabilir).
  6. Fırınımızı açalım isteğe bağlı açmak 180 derece de.
  7. Her açtığımız bezenin orta kısmına haşhaş sürelim.
  8. Üst kısmına haşhaş sürülmeyecek.
  9. Oklava yardımı ile açılacak enine uzunluğuna güzelce açalım.
  10. Açtığımız hamur çok kalın olmayacak çokta evvel olmayacak orta kısmı kalın kalmasın.
  11. Büyüttüğümüz hamur iki parmak genişliğinde keselim.
  12. Kestiğimiz hamurun iki ucunda bükelim ve hepsini yapıp tepsiye düzelim.
  13. Dizdiğim hamurların üzerine yumurta akı sürelim. 25 dk tepsi de mayalansın biraz.
  14. Önceden ısıttığımız fırına verelim. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun. ????????????????.
Haşhaşlı Çörek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,686Mesajlar
33,049Kullanıcılar
arliekaneSon üye
Üst Alt