Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Haşhaşlı Çörek

Haşhaşlı Çörek

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
97
F-D Coin
68
hashasli-corek.jpg

Haşhaşlı Çörek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket maya
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
Harcı için;
  • 1 paket haşhaş
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı şeker ( isteğe göre)
  • Arasına sürmek için 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı veya margarin

Haşhaşlı Çörek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Su, süt, tereyağı, şeker, maya, sıvı yağ karıştırılıp yoğurulup hamur yapılıyor 20 dakika mayalanmaya bırakılır.
  2. Bir paket haşhaş, yarım su bardağı sıvı yağ ile açılıp sürmeye hazır hale getirilip üzerine şekerle karıştırılıp hazır hale gelsin.
  3. Mayalanan hamuru 2 eşit parçaya bölüp mandalina büyüklüğünde bezeler yapılır her bir bezeyi açarak üzerine tereyağı sürülüp yemek tabağı boyutunda açılsın bezeler bitene kadar tek tek açılıp üzerine tereyağı sürülmesi gerekiyor.
  4. Bezeleri birleştirip ince bir şekilde açılması lazım açılan hamur haşhaş sürülüp yuvarlanıp bıçakla şekil verilip fırın tepsisine dizilir.
  5. 10 dakika bekledikten sonra fırına verebilirsiniz yaklaşık 200 derece 20 dakikada kızarıyor diğer kalan parça aynı şekilde hazırlanıp fırına verin bu verdiğin tariften iki tepsi çörek çıkıyor deneyen herkese afiyet olsun.
Haşhaşlı Çörek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,830Mesajlar
33,076Kullanıcılar
CvvhvvSon üye
Üst Alt