bilgisayarci
FD Üye
Haşhaşlı Çörek Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 paket maya
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 paket haşhaş
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı şeker ( isteğe göre)
- Arasına sürmek için 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı veya margarin
Haşhaşlı Çörek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Su, süt, tereyağı, şeker, maya, sıvı yağ karıştırılıp yoğurulup hamur yapılıyor 20 dakika mayalanmaya bırakılır.
- Bir paket haşhaş, yarım su bardağı sıvı yağ ile açılıp sürmeye hazır hale getirilip üzerine şekerle karıştırılıp hazır hale gelsin.
- Mayalanan hamuru 2 eşit parçaya bölüp mandalina büyüklüğünde bezeler yapılır her bir bezeyi açarak üzerine tereyağı sürülüp yemek tabağı boyutunda açılsın bezeler bitene kadar tek tek açılıp üzerine tereyağı sürülmesi gerekiyor.
- Bezeleri birleştirip ince bir şekilde açılması lazım açılan hamur haşhaş sürülüp yuvarlanıp bıçakla şekil verilip fırın tepsisine dizilir.
- 10 dakika bekledikten sonra fırına verebilirsiniz yaklaşık 200 derece 20 dakikada kızarıyor diğer kalan parça aynı şekilde hazırlanıp fırına verin bu verdiğin tariften iki tepsi çörek çıkıyor deneyen herkese afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.