Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Haşhaşlı Çörek

Haşhaşlı Çörek
0
43

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
hashasli-corek-10.jpg

Haşhaşlı Çörek Tanımı İçin Gereçler


Hamur için materyaller
  • 1 çay bardağı süt
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1/2 (yarım) instant maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Alabildiği kadar un
İç harcı için gereçler
  • 1 paket haşhaş ezmesi
  • 6 yemek kaşığı toz şeker
  • 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ

Haşhaşlı Çörek Tanımı Yapılışı

  1. Hamur için süt ,sıvı yağ ,tuz ,su ve mayayı karıştırma kabına alıp karıştıralım.
  2. Akabinde alabildiğince un ek edip yoğuralım.
  3. Hamur ne katı ne de yumuşak olacak.
  4. Mayalanması için üzerini örtelim ve ne kadar vaktiniz varsa en az 45 dk olmak kaidesi ile dinlendirelim.
  5. İç harcı için haşhaş ezmesi şeker ve sıvı yağı karıştıralım.
  6. Mayalanan hamurun havasını aldıktan sonra cevizden büyük bezeler alıp yuvarlayalım.
  7. Yuvarlanan hamurları pasta tabağı boyutunda açalım ve haşhaşlı harçtan sürelim.
  8. Hamuru rulo formunda sarıp bıçakla ortasından fotoğrafta gördüğünüz üzere dikey biçimde keselim. Baş kısmından tutup iki parçayı birbirine dolayarak yuvarlak simit halini verelim.
  9. Tüm bezeler için tıpkı süreci yapıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim.
  10. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp 180 derece evvelce ısıtılmış fırında pişirelim. Deneyenlere afiyet olsun :).
 

Similar threads

Haşhaşlı Çörek Tanımı İçin Materyaller 1 su bardağı su1 su bardağı sıvı yağ1 su bardağı süt1 paket yaş maya1 tatlı kaşığı tuz2 yemek kaşığı şeker İç Harcı İçin 4 tepeleme yemek kaşığı haşhaş1.5 yemek kaşığı şekerYarım çay bardağı sıvı yağ Haşhaşlı Çörek Tanımı Yapılışı Süt ve suyu ısıtalım...
Cevaplar
0
Görüntüleme
26
Haşhaşlı Çörek Tarifi İçin Malzemeler 1 su bardağı ılık su1 su bardağı ılık süt1 yemek kaşığı tereyağı1 yemek kaşığı şeker1 paket mayaYarım su bardağı sıvı yağ Harcı için; 1 paket haşhaşYarım su bardağı sıvı yağ2 yemek kaşığı şeker ( isteğe göre)Arasına sürmek için 2 yemek kaşığı eritilmiş...
Cevaplar
0
Görüntüleme
29
Cevizli Haşhaşlı Çörek (Burma) Tanımı İçin Malzemeler 1 su bardağı ılık su1 su bardağı ılık süt1/4 (çeyrek) su bardağı sıvı yağ ( çeyrek )Yarım paket yaş maya ( 1 paket instant maya)1.5 yemek kaşığı şeker1 tatlı kaşığı tuz4.5-5 su bardağı un İç harcı için 1 su bardağı haşhaş ezmesi1 su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
148
Haşhaşlı Çörek Tarifi İçin Malzemeler 1 su bardağı süt2 su bardağı suYarım su bardağı sıvı yağ1 yemek kaşığı toz maya6-7 su bardağı un1 yemek kaşığı şeker1 tatlı kaşığı tuz İç harcı; 6-7 kaşık haşhaş ezmesi1 su bardağı sıvı yağ1 yemek kaşığı şeker Haşhaşlı Çörek Tarifi Nasıl Yapılır? Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
55
Haşhaşlı Çörek Tanımı İçin Malzemeler 1 su bardağı ılık süt1 yemek kaşığı şekerYarım çay bardağı sıvı yağ1 paket kuru maya yahut yarım dan biraz fazla yaş maya6 çay bardağı un1 tatlı kaşığı tuzYarım su bardağından biraz fazla haşhaş ezmesiYarım su bardağı sıvı yağ Üzeri için 1 adet yumurta...
Cevaplar
0
Görüntüleme
75
858,505Konular
982,705Mesajlar
33,054Kullanıcılar
yazsoyamanSon üye
Üst Alt