
Haşhaşlı Çörek Tanımı İçin Gereçler
Hamur için materyaller
- 1 çay bardağı süt
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı ılık su
- 1/2 (yarım) instant maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Alabildiği kadar un
- 1 paket haşhaş ezmesi
- 6 yemek kaşığı toz şeker
- 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
Haşhaşlı Çörek Tanımı Yapılışı
- Hamur için süt ,sıvı yağ ,tuz ,su ve mayayı karıştırma kabına alıp karıştıralım.
- Akabinde alabildiğince un ek edip yoğuralım.
- Hamur ne katı ne de yumuşak olacak.
- Mayalanması için üzerini örtelim ve ne kadar vaktiniz varsa en az 45 dk olmak kaidesi ile dinlendirelim.
- İç harcı için haşhaş ezmesi şeker ve sıvı yağı karıştıralım.
- Mayalanan hamurun havasını aldıktan sonra cevizden büyük bezeler alıp yuvarlayalım.
- Yuvarlanan hamurları pasta tabağı boyutunda açalım ve haşhaşlı harçtan sürelim.
- Hamuru rulo formunda sarıp bıçakla ortasından fotoğrafta gördüğünüz üzere dikey biçimde keselim. Baş kısmından tutup iki parçayı birbirine dolayarak yuvarlak simit halini verelim.
- Tüm bezeler için tıpkı süreci yapıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürüp 180 derece evvelce ısıtılmış fırında pişirelim. Deneyenlere afiyet olsun
.