Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Haşhaşlı Çörek

Haşhaşlı Çörek
0
92

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
80
hashasli-corek-6.jpg

Haşhaşlı Çörek Tanımı İçin Gereçler

  • 1 kase haşhaş ezmesi
  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 paket kuru maya
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 su bardağı kadar sıvı yağ (haşhaş sıvılaştırmak için )
  • Aldığı kadar un

Haşhaşlı Çörek Tanımı Yapılışı

  1. Kuru mayamızı ve şekerimizi bir kaba alıp ılık su ile uygunca eritelim.
  2. Bir 5 dk bekletelim, daha sonra tuzunu ve yavaş yavaş un ekleyerek hamurumuzu yoğuralım.
  3. Hafif ele yapışan bir hamur olacak, hamurumuzu 1 saat kadar mayalandıralım.
  4. Haşhaşımızı sıvı yağ ile güzelce sulandıralım. Hamurumuzdan bir beze alıp sıvı yağ ile elimizle düzgünce açalım.
  5. Üzerine haşhaşı sürüp katlayalım aralıklı biçimde keselim.
  6. İsterseniz gül böreği biçiminde de dolayıp tepsiye dizebilirsiniz.
  7. Üzerine haşhaş sürüp 180 derece evvelce ısıtılmış fırında güzelce kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun.
 
858,505Konular
982,762Mesajlar
33,063Kullanıcılar
netflixdunySon üye
Üst Alt