
Haşhaşlı Çörek Tanımı İçin Gereçler
- 1 kase haşhaş ezmesi
- 2 su bardağı ılık su
- 1 paket kuru maya
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 su bardağı kadar sıvı yağ (haşhaş sıvılaştırmak için )
- Aldığı kadar un
Haşhaşlı Çörek Tanımı Yapılışı
- Kuru mayamızı ve şekerimizi bir kaba alıp ılık su ile uygunca eritelim.
- Bir 5 dk bekletelim, daha sonra tuzunu ve yavaş yavaş un ekleyerek hamurumuzu yoğuralım.
- Hafif ele yapışan bir hamur olacak, hamurumuzu 1 saat kadar mayalandıralım.
- Haşhaşımızı sıvı yağ ile güzelce sulandıralım. Hamurumuzdan bir beze alıp sıvı yağ ile elimizle düzgünce açalım.
- Üzerine haşhaşı sürüp katlayalım aralıklı biçimde keselim.
- İsterseniz gül böreği biçiminde de dolayıp tepsiye dizebilirsiniz.
- Üzerine haşhaş sürüp 180 derece evvelce ısıtılmış fırında güzelce kızarana kadar pişirelim.