Haşhaşlı Çörek Tanımı İçin Gereçler
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1 paket yaş maya (42 gr)
- 2 tane yumurta (sarısı üzerine)
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
- Haşhaş ezmesi
- 7 yemek kaşığı tahin
- 1 su bardağı sıvı yağ
- Toz şeker
- Yumurta sarısı
- Şeker
Haşhaşlı Çörek Tanımı Yapılışı
- Hamuru için ılık sütümüzü, ılık suyu ve şekeri maya ile eritiyoruz.
- Daha sonra bütün materyalleri ekleyip hamurumuzu yoğuruyoruz.
- Yaklaşık 10 dk dinlendikten sonra hamuru 10 kesime bölüyoruz.
- Her parçayı açıp üzerine haşhaş tahin yağ karışımını sürüp üzerine bir tutam toz şeker serpiyoruz .
- On hamuru da açıp üst üste ortalarına harç sürerek açıyoruz.
- Sonra uzun şeritler halinde kesip kıvırarak yuvarlayıp tepsiye koyuyoruz .
- Üzerine yumurta sarısı sürüp, toz şeker serpiyoruz yarım saat tepside mayalanmasını bekliyoruz.
- 180 derecede yaklaşık 25-30 dk pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.