Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Haşhaşlı Çörek

Hoş geldin! tava1 tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
Haşhaşlı Çörek
0
98

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
80
hashasli-corek-1.jpg

Haşhaşlı Çörek Tanımı İçin Gereçler

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 paket yaş maya (42 gr)
  • 2 tane yumurta (sarısı üzerine)
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
Ortası için;
  • Haşhaş ezmesi
  • 7 yemek kaşığı tahin
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • Toz şeker
Üzeri için;
  • Yumurta sarısı
  • Şeker

Haşhaşlı Çörek Tanımı Yapılışı

  1. Hamuru için ılık sütümüzü, ılık suyu ve şekeri maya ile eritiyoruz.
  2. Daha sonra bütün materyalleri ekleyip hamurumuzu yoğuruyoruz.
  3. Yaklaşık 10 dk dinlendikten sonra hamuru 10 kesime bölüyoruz.
  4. Her parçayı açıp üzerine haşhaş tahin yağ karışımını sürüp üzerine bir tutam toz şeker serpiyoruz .
  5. On hamuru da açıp üst üste ortalarına harç sürerek açıyoruz.
  6. Sonra uzun şeritler halinde kesip kıvırarak yuvarlayıp tepsiye koyuyoruz .
  7. Üzerine yumurta sarısı sürüp, toz şeker serpiyoruz yarım saat tepside mayalanmasını bekliyoruz.
  8. 180 derecede yaklaşık 25-30 dk pişiriyoruz. Afiyet olsun.
 
858,505Konular
982,774Mesajlar
33,070Kullanıcılar
bkgSon üye
Üst Alt