Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Hashasli Çörek

Hashasli Çörek
0
110

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
80
hashasli-corek-6.jpg

Hashasli Çörek Tanımı İçin Gereçler

  • 2 su bardağı süt
  • 2 tane yumurta (beyazı içine sarısı üstüne)
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 tane yas maya yahut kuru maya
  • Alabildiği kadar un
İç harcı;
  • 2 su bardağı haşhaş ezmesi
  • 1 çay bardağında dan biraz fazla sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı şeker.

Hashasli Çörek Tanımı Yapılışı

  1. Evvel hamur için olan tüm materyalleri karıştır yumuşak bir hamur yoğuralım.
  2. Sonra yumurta büyüklüğünde bezelere ayır ve üstünü bir bezle kapatıp 15-20 dakika bekletelim.
  3. Bezelerin her birini açabildiğin kadar açalım, üstüne hazırlamış olduğun haşhaşı güzelce yayalım.
  4. Rulo yapıp kıvırıp fazla sıkı sarmadan biçim verelim.
  5. Üstüne yumurta sarısı sürüp evvelce ısıtılmış 200 derecelik fırında pişir, afiyet olsun.
 
858,505Konular
982,722Mesajlar
33,057Kullanıcılar
yaramaz61Son üye
Üst Alt