
Hashasli Çörek Tanımı İçin Gereçler
- 2 su bardağı süt
- 2 tane yumurta (beyazı içine sarısı üstüne)
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 tane yas maya yahut kuru maya
- Alabildiği kadar un
- 2 su bardağı haşhaş ezmesi
- 1 çay bardağında dan biraz fazla sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı şeker.
Hashasli Çörek Tanımı Yapılışı
- Evvel hamur için olan tüm materyalleri karıştır yumuşak bir hamur yoğuralım.
- Sonra yumurta büyüklüğünde bezelere ayır ve üstünü bir bezle kapatıp 15-20 dakika bekletelim.
- Bezelerin her birini açabildiğin kadar açalım, üstüne hazırlamış olduğun haşhaşı güzelce yayalım.
- Rulo yapıp kıvırıp fazla sıkı sarmadan biçim verelim.
- Üstüne yumurta sarısı sürüp evvelce ısıtılmış 200 derecelik fırında pişir, afiyet olsun.