Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Haşhaşlı Çörek

Haşhaşlı Çörek
0
111

makaleci

FD Üye
Katılım
Ocak 14, 2020
Mesajlar
87,772
Etkileşim
8
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
73
hashasli-corek-1.jpg

Haşhaşlı Çörek Tanımı İçin Materyaller

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yumurta sarıları üzerine ayrılacak
  • 1.5 yemek kaşığı toz maya
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un
  • Yarım paket haşhaş ezmesi
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
Üzeri için
  • Ayrılan 2 yumurta sarısı

Haşhaşlı Çörek Tanımı Yapılışı

  1. Süt su ve mayayı aktifleşsene dek bekletin ve öteki gereçleri ekleyip ele yapışmayacak bir hamur elde edin.
  2. Mayalanması için üzerini kapatıp dinlendirin.
  3. Mayalanan hamurumu ben 16 kesime ayırdım.
  4. 8 bezeyi açıp ortalarına sıvı yağ ve 2 yemek kaşığı şekerle haşhaş ezmesini yumuşattım her bezenin ortasına bu karışımı sürüp 8 e tamamlıyoruz.
  5. Daha sonra merdane ile açabildiğiniz kadar açın ve 2 parmak kalınlığında kesin.
  6. İki unun farklı istikametlere çevirerek burgu yapın ve şekillendirin.
  7. Fırın tepsinize alıp 10 dk dinlendirdikten sonra yumurta sarılarını sürüp 180 derecede pişirin. Afiyet olsun.
 
858,506Konular
982,855Mesajlar
33,082Kullanıcılar
iptvmaSon üye
Üst Alt