Haşhaşlı Çörek Tanımı İçin Materyaller
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yumurta sarıları üzerine ayrılacak
- 1.5 yemek kaşığı toz maya
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
- Yarım paket haşhaş ezmesi
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- Ayrılan 2 yumurta sarısı
Haşhaşlı Çörek Tanımı Yapılışı
- Süt su ve mayayı aktifleşsene dek bekletin ve öteki gereçleri ekleyip ele yapışmayacak bir hamur elde edin.
- Mayalanması için üzerini kapatıp dinlendirin.
- Mayalanan hamurumu ben 16 kesime ayırdım.
- 8 bezeyi açıp ortalarına sıvı yağ ve 2 yemek kaşığı şekerle haşhaş ezmesini yumuşattım her bezenin ortasına bu karışımı sürüp 8 e tamamlıyoruz.
- Daha sonra merdane ile açabildiğiniz kadar açın ve 2 parmak kalınlığında kesin.
- İki unun farklı istikametlere çevirerek burgu yapın ve şekillendirin.
- Fırın tepsinize alıp 10 dk dinlendirdikten sonra yumurta sarılarını sürüp 180 derecede pişirin. Afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.