Haşhaşlı Çarkıfelek Kurabiye (Olay Lezzet) Tanımı İçin Gereçler
Hamur İçin
- 250 gram margarin
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası ( Yoksa 1 tatlı kaşığı daha domates atabilirsiniz)
- 1 tatlı kaşığı haşhaş
- Biraz çörekotu
- 1 paket kabartma tozu
- 3- 3.5 su bardağı un (Kontrollü ekleyin )
- Sıvıyağ
- Yumurta sarısı
- Susam
- Çörekotu
Haşhaşlı Çarkıfelek Kurabiye (Olay Lezzet) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Bir kase içine kabartma tozu ve un hariç tüm materyaller koyularak hamur gereçleri karıştırılır. Akabinde içine elenerek un ve kabartma tozu koyulur ve yoğrulur.
- Kıvamı orta sertlikte ele yapışmayan bir kıvamda olmalı. Yoğrulan hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller koparılarak yuvarlanır ve hafif üstüne basılıp yassılaştırılır.
- Daha sonra bir kola şişesi kapağı ile üstüne yarım ay halinde bastırılıp sıra ile çarkıfelek görünümü verilir. (Resimdeki gibi)
- Akabinde orta kısmına parmakla biraz bastırılır ve oyuk yapılır. Tüm hamur bitene kadar tıpkı süreç uygulanır. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir.
- Üstüne sıvı yağ ile açacağımız yumurta sarısı karışımı sürülür. Ortasına susam ve çörek otu karışımı koyulur. Evvelden ısıtılan 190 derecede 20 dakika kadar pişirilir. Afiyet olsun ????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.