Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Haşhaşlı Bükme

Haşhaşlı Bükme
0
44

seocu

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,340
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
hashasli-bukme-1.jpg

Haşhaşlı Bükme Tanımı İçin Gereçler


Hamur için
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket pakmaya
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 adet yumurta (Sarısı üzerine)
  • 1 yemek kaşığı tozşeker
  • 4-5 su bardağı un
İç gereci
  • 1 su bardağı dolusu ezme haşhaş
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Haşhaşlı Bükme Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Sıvıları yoğurma kabına alıyoruz.
  2. Pakmayayı şekeri tuzu ve unu azar azar ekleyerek kulak göğsü kıvamında bir hamur yapalım ılık bir yerde mayalanmaya bırakalım.
  3. Öte yandan haşhaşla sıvı yağ karıştıralım bu kenarda dursun.
  4. Mayalanan hamurun 10, 12 eşit kesime bölelim herbirini tabak büyüklüğünde açın ortalarına haşhaşlı karışımdan birer kaşık sürelim.
  5. En üste sürmeyelim ve hepsi üst üste ayırmadan elimizle bastırarak açalım.
  6. Sonra fotoğraftaki üzere şeritlere bölerek ikiye katlayarak bükelim tepsiye dizin.
  7. Bir yarım saat tepsi mayası aldıktan sonra yumurta sarısı sürüp 220 derecede yaklaşık 20 25 dakikada pişirelim. Afiyetle. Not: havalar sıcak olunca aslında mayalanma müddetleri kısalır.
Haşhaşlı Bükme Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,658Mesajlar
33,045Kullanıcılar
LetStingSon üye
Üst Alt