
Haşhaşlı Bükme Tanımı İçin Gereçler
Hamur için
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket pakmaya
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 adet yumurta (Sarısı üzerine)
- 1 yemek kaşığı tozşeker
- 4-5 su bardağı un
- 1 su bardağı dolusu ezme haşhaş
- 1 çay bardağı sıvı yağ
Haşhaşlı Bükme Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Sıvıları yoğurma kabına alıyoruz.
- Pakmayayı şekeri tuzu ve unu azar azar ekleyerek kulak göğsü kıvamında bir hamur yapalım ılık bir yerde mayalanmaya bırakalım.
- Öte yandan haşhaşla sıvı yağ karıştıralım bu kenarda dursun.
- Mayalanan hamurun 10, 12 eşit kesime bölelim herbirini tabak büyüklüğünde açın ortalarına haşhaşlı karışımdan birer kaşık sürelim.
- En üste sürmeyelim ve hepsi üst üste ayırmadan elimizle bastırarak açalım.
- Sonra fotoğraftaki üzere şeritlere bölerek ikiye katlayarak bükelim tepsiye dizin.
- Bir yarım saat tepsi mayası aldıktan sonra yumurta sarısı sürüp 220 derecede yaklaşık 20 25 dakikada pişirelim. Afiyetle. Not: havalar sıcak olunca aslında mayalanma müddetleri kısalır.