teknolojiuzmani
FD Üye

Haşhaşlı Bükme Çörek Tarifi İçin Malzemeler
- 250 ml ılık su (Hemen hemen 1 su bardağından 2 fazla oluyor aynı şekilde süt içinde geçerli)
- 250 ml ılık süt
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 paket instant maya
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 yumurta beyazı (Sarısı üzerine)
- 1 çay bardağından 2 parmak daha fazla sıvı yağ
- 7 su bardağı kadar un
- 1 paket haşhaş ezmesi
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı şeker (Arttırıp azaltabilirsiniz bu ölçü bize göre tam kararında)
- Yumurta sarısı
Haşhaşlı Bükme Çörek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yoğurma kabımıza un hariç diğer malzemeler eklenip güzelce karıştırılır.
- Daha sonra azar azar un ilave edip yumuşak bir hamur yoğuralım üzerini temiz bir bez ile örtüp 1 saat mayalandıralım.
- Mayalanan hamuru 5 eşit parçaya bölelim ve yuvarlayalım.
- İç malzemesi için haşhaş ezmesi şeker ve sıvı yağını birbirine güzelce yedirerek karıştıralım.
- İlk bezemizi alalım orta boy tepsi büyüklüğünde açalım üstüne iç harcımızdan sürelim.
- İkinci bezemizi açalım ilk bezenin üstüne yerleştirelim tekrar iç harcından sürelim bu işlemi bezeler bitene kadar tekrarlayalım.
- En son 5. Bezemizi de açalım diğer bezelerin üstüne yerleştirelim kalan iç harcımızı dökelim güzelce sürelim.
- Elimizle bastırarak güzelce bu beş katlı hamurumuzu açalım.
- Yeteri kadar açtıktan sonra uçlarından ortaya doğru katlayalım ve biraz daha çekiştirerek büyütelim.
- İki parmak kalınlığında kesip uçlarından kıvırarak yağlı kağıt serili tepsiye dizelim hamur bitene kadar işlemi tekrarlayalım.
- Tepsi mayası için 15-20 dakika bekleyelim.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp 200 derece fırında 20 dakika kadar kontrollü pişirelim. Deneyecek olanlara afiyet olsun.