iltasyazilim
FD Üye
Haşhaşlı Börek Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı ılık süt
*3 yemek kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 paket instant maya
*1 su bardağı sıvı yağ
*56 su bardağı un
İç malzemesi için;
*6 silme yemek kaşığı haşhaş ezmesi
*Yarım çay bardağından fazla sıvı yağ
*1 buçuk tatlı kaşığı şeker
*1 çorba kasesi parcalanmis ceviz
Üzeri için;
*1 yumurta sarisi
Haşhaşlı Börek Tarifi Yapılışı Öncelikle süt, şeker ve maya bir kapta karıştırılıp maya eritilir Daha sonra sıvı yağ ve tuz eklenip karıştırılır En son unumuzu ekleyip yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edilir Yaklaşık 5 dakika güzelce yoğrulur Daha sonra ağzını iyice kapatıp 1 saat mayalandıralım Mayalanınca kaptan alıp 23 kez yoğuralım havası çıksın 5 eşit bezeye bölelim ve Bezelerimizi tabak büyüklüğünde elimizle açalım Her bir beze arasına iç harcımızdan yayalım, ceviz serpelim Üzerine diğer bezemizi de tabak büyüklüğünde açıp koyalım En üste koyduğumuz bezenin üzerine iç harçtan sürmeyelim Üst üste dizdiğimiz hamurlarımızı elimizle bastırarak sündürerek çeke çeke büyükçe açalım Büyüttüğümüz hamurumuzu 2 parmak eninde uzunlamasına şeritlere ayıralım Her bir şeriti burma yapalım isterseniz bulayıp rulo şeklinde aralara haş haş şurup rulo şeklinde de yapabilirsiniz daha sonra tepsimize gül böreği şeklinde koyalım birbirinin etrafına sararak büyükçe bir yuvarlak elde etmemiz lazım tepsimiz dolunca Tepside de 15 dakika mayalanmaya bırakalım ve böreğimizin üzerine 1 yumurta sarısını sürelim 185 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirelim Afiyet olsun
*2 su bardağı ılık süt
*3 yemek kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 paket instant maya
*1 su bardağı sıvı yağ
*56 su bardağı un
İç malzemesi için;
*6 silme yemek kaşığı haşhaş ezmesi
*Yarım çay bardağından fazla sıvı yağ
*1 buçuk tatlı kaşığı şeker
*1 çorba kasesi parcalanmis ceviz
Üzeri için;
*1 yumurta sarisi
Haşhaşlı Börek Tarifi Yapılışı Öncelikle süt, şeker ve maya bir kapta karıştırılıp maya eritilir Daha sonra sıvı yağ ve tuz eklenip karıştırılır En son unumuzu ekleyip yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edilir Yaklaşık 5 dakika güzelce yoğrulur Daha sonra ağzını iyice kapatıp 1 saat mayalandıralım Mayalanınca kaptan alıp 23 kez yoğuralım havası çıksın 5 eşit bezeye bölelim ve Bezelerimizi tabak büyüklüğünde elimizle açalım Her bir beze arasına iç harcımızdan yayalım, ceviz serpelim Üzerine diğer bezemizi de tabak büyüklüğünde açıp koyalım En üste koyduğumuz bezenin üzerine iç harçtan sürmeyelim Üst üste dizdiğimiz hamurlarımızı elimizle bastırarak sündürerek çeke çeke büyükçe açalım Büyüttüğümüz hamurumuzu 2 parmak eninde uzunlamasına şeritlere ayıralım Her bir şeriti burma yapalım isterseniz bulayıp rulo şeklinde aralara haş haş şurup rulo şeklinde de yapabilirsiniz daha sonra tepsimize gül böreği şeklinde koyalım birbirinin etrafına sararak büyükçe bir yuvarlak elde etmemiz lazım tepsimiz dolunca Tepside de 15 dakika mayalanmaya bırakalım ve böreğimizin üzerine 1 yumurta sarısını sürelim 185 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirelim Afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.