Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Haşhaşlı Börek

Haşhaşlı Börek

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
Haşhaşlı Börek Tarifi İçin Malzemeler

*2 su bardağı ılık süt
*3 yemek kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 paket instant maya
*1 su bardağı sıvı yağ
*56 su bardağı un

İç malzemesi için;


*6 silme yemek kaşığı haşhaş ezmesi
*Yarım çay bardağından fazla sıvı yağ
*1 buçuk tatlı kaşığı şeker
*1 çorba kasesi parcalanmis ceviz

Üzeri için;


*1 yumurta sarisi

Haşhaşlı Börek Tarifi Yapılışı Öncelikle süt, şeker ve maya bir kapta karıştırılıp maya eritilir Daha sonra sıvı yağ ve tuz eklenip karıştırılır En son unumuzu ekleyip yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edilir Yaklaşık 5 dakika güzelce yoğrulur Daha sonra ağzını iyice kapatıp 1 saat mayalandıralım Mayalanınca kaptan alıp 23 kez yoğuralım havası çıksın 5 eşit bezeye bölelim ve Bezelerimizi tabak büyüklüğünde elimizle açalım Her bir beze arasına iç harcımızdan yayalım, ceviz serpelim Üzerine diğer bezemizi de tabak büyüklüğünde açıp koyalım En üste koyduğumuz bezenin üzerine iç harçtan sürmeyelim Üst üste dizdiğimiz hamurlarımızı elimizle bastırarak sündürerek çeke çeke büyükçe açalım Büyüttüğümüz hamurumuzu 2 parmak eninde uzunlamasına şeritlere ayıralım Her bir şeriti burma yapalım isterseniz bulayıp rulo şeklinde aralara haş haş şurup rulo şeklinde de yapabilirsiniz daha sonra tepsimize gül böreği şeklinde koyalım birbirinin etrafına sararak büyükçe bir yuvarlak elde etmemiz lazım tepsimiz dolunca Tepside de 15 dakika mayalanmaya bırakalım ve böreğimizin üzerine 1 yumurta sarısını sürelim 185 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirelim Afiyet olsun
 
858,505Konular
982,823Mesajlar
33,076Kullanıcılar
CvvhvvSon üye
Üst Alt