Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Haşhaş Tatlısı

Haşhaş Tatlısı
0
37

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,427
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
95
hashas-tatlisi.jpg

Haşhaş Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı irmik
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı mavi haşhaş
  • 1, 5 su bardağı un
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
Şerbeti için;
  • 3 su bardağı su
  • 1, 5 su bardağı toz şeker
  • 1-2 damla limon suyu
Üzeri için;
  • 2 paket toz krem şanti
  • 2 su bardağı süt

Haşhaş Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Şerbet soğuk kek sıcak olması gerektiği için öncelikle şerbeti hazırlayın. Su, şeker ve limon suyunu bir tencerede karıştırıp ocağa alın.
  2. Kaynamaya başladıktan sonra 10dk daha kaynatın ve soğuması için kenara alın.
  3. Bir kapta yumurta ve şekeri iyice çırpın.
  4. Sütü ve sıvı yağı ekleyip çırpın. İrmik ve haşhaşı ekleyip tekrar çırpın.
  5. Un, kabartma tozu ve vanilini eleyerek ekleyin.
  6. Çırptıktan sonra yağladığınız borcama döküp 180 derece fırında pişirin. Benim fırınımda 40 dakikada pişti ama borcamın büyüklüğüne göre süre değişir.
  7. Fırından aldıktan sonra ilk sıcaklığı çıkan kekin üzerinde kürdanla delikler açın. Tamamen soğuyan şerbeti dökün ve biraz dinlendirin.
  8. Krem şantiyi soğuk sütle hazırlayıp şerbeti dökülmüş kekin üzerine yayın.
  9. İstediğin şekilde süsleyebilirsiniz.
  10. Benim kullandığım borcam ölçüsü: 27cm x 40cm. Afiyet olsun ????.
Haşhaş Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,556Konular
982,096Mesajlar
32,756Kullanıcılar
yasorektSon üye
Üst Alt