
Hasanpaşa Köftesi Tanımı İçin Gereçler
- 500 gram kıyma
- 1 adet rendelenmiş soğan
- 1 tutam ince kıyılmış maydanoz
- 1 su bardağı çekilmiş ekmek
- 1 yumurta
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı pul biber
- 3 adet patates
- 1 su bardağı kaşar peyniri
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1. 5 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 çay kaşığı kekik
- Rendelenmiş kaşar
Hasanpaşa Köftesi Tanımı Yapılışı
- Köfte için bütün materyalleri karıştırma kabımıza alıp yoğuralım ve çanak formu verip tepsiye dizelim.
- Patatesleri haşlayıp süzelim ezerek içerisine kaşar rendesi, tuz ve tereyağını koyup güzelce karıştıralım ve püremizi oluşturalım.
- Krema torbasına koyduğumuz patates püremizi köftelerimizin üzerlerine sıkalım. Sos için bütün gereçlerimizi karıştırıp tepsimize dökelim.
- Evvelce ısıttığımız 200 derecelik fırınımızda 25-30 dakika pişirelim.
- Son olarak üzerine kaşar rendesi koyup peynir kızarana kadar fırınlayalım.
- Enfes köftelerimiz servise hazır???????????? Afiyet olsun ????.