elektronikci
FD Üye
		 
	Hasanpaşa Köfte Tanımı İçin Gereçler
Köfte için:
- 500 gram kıyma
- 1 adet rendelenmiş soğan
- 1 su bardağı ekmek kırıntısı
- 1 adet yumurta
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı pul biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 adet havuç
- 1 su bardağı bezelye
- 1 adet patates
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım çay bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 buçuk su bardağı su
- 1 yemek kaşığı salça
Hasanpaşa Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Patatesleri soyup küp küp doğrayın üzerine tuz atın ve yumuşayana kadar haşlayın.
- Öbür bir küçük tencerede havuçları küp küp doğrayın ve haşlayın.
- Akabinde köfte için soğanları rendeleyip suyunu sıkın, kıyma, yumurta, ekmek kırıntısı ve baharatları da koyup yoğurun.
- Yapmış olduğunuz köfte harcını küçük çanak formu verip yağlamış olduğunuz tepsiye dizin.
- Öteki yandan patatesleri süzün ve içine süt ,tereyağ ve tuzu ek edip ezici yardımı ile güzelce püre yapın.
- Havuç ve bezelyeleri bir kasede karıştırın ve yapmış olduğunuz çanakların içlerini doldurun.
- Üzerlerine bir hazırlamış olduğunuz patates püresini sıkma torbası yahut buzdolabı poşeti ile en üstüne sıkın.
- Evvelden ısıtılmış 200 derecede 25-30 dk pişirilir.
- Sosu için bir tavaya su, salça alınıp ocakta kaynatılır.
- Fırında pişme müddetini tamamlayan köftelere sos eklenir.
- Üzerlerine kaşar peyniri rendesi koyularak kaşarlar kızarana kadar tekrar fırına verilir.Afiyet olsun.
 Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır. 
						 
 
		 
 
		 
 
		 
 
		 
     
    