
Hasanpaşa Köfte Tanımı İçin Gereçler
Köftesi için;
- 500 gram dana kıyma
- 1 orta uzunluk soğan
- 2 dış sarımsak
- 2 yemek kaşığı galeta unu
- 1 yumurta
- Yarım su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 orta uzunluk patates
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay bardağı süt
- Kaşar peyniri
- Garnitür
Hasanpaşa Köfte Tanımı Yapılışı
- Köfte içi bütün gereçleriniz bir kaba alıp güzelce yoğuralım ,üzerini kapatıp buzdolabında 1 saat dinlendirelim.
- Patateslerimizi soyup tenceremize orta büyüklükte doğrayalım pişmeye bırakalım.
- Pişen patateslerimiz sıcakken suyunu süzelim.
- Tereyağ süt ve baharatları ekleyip bir ezici yahut çatal yardımıyla ezelim. Püremiz hazır.
- Köftemizden mandalinadan büyük kesimler koparalım.
- Bir kasenin içine poşet serelim.
- Ortasına köftemizi koyup çanak halinde ortasını açalım.
- Fırın tepsisine dizelim.
- 1 tatlı kaşığı salça ve 1 çay bardağı suyu karıştırıp tepsimize dökelim.
- Bu biçimde 10 dakika kadar 200° alt üst ayaradaki fırında köfteleri yarı pişmiş halde pişirelim.
- Fırından çıkarıp 1er yemek kaşığı garnitür ve patates püresini ortasına koyalım.
- Tekrar fırına alıp 10 dakika kadar da bu biçimde pişirelim.
- En son rende kaşar peynirlerimiz üzerine koyup eriyip kızarana kadar pişirmeye devam edelim. Afiyetle????????.