Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Hasan Sekr Dımaşki Kimdir Kısaca

Hasan Sekr Dımaşki Kimdir Kısaca

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
14
Hasan Sekr Dımaşki Özet Olarak Hayatı

Hasan Sekr Dımaşki Kısaca Yaşamı

Hasan Sekr Dımaşki Şam'da yetişen evliyâlardandır İsmi Hasan Sekr Dımaşkî'dir Doğum târihi bilinmemektedir 1889 (H1307) senesi Dımaşk'ta vefât etti Dahdah kabristanlığına defnedildi

Talebesi elHâc Ahmed Hamevî anlatır: Otuz yıl içinde hocamın birçok kerâmetlerini gördüm İçlerinden benimle amaca uygun bir kerâmeti de şu idi: Hanımım doğum yaptı Bir erkek evlâdım oldu Lakin fazla geçmeden oğlum öldü Annesi büyük bir üzüntü içerisinde ağlamaya başladı Bu durumu hocam Hasan Sekr Dımaşkî hazretleri öğrenince bize geldi ve ölen çocuğuma dokunup; Hayır o ölmedi yaşayacak!buyurdu O esnâda çocuk ağlamaya başladı Allahü teâlâ onun bereketine oğluma hayat vermişti Oğlum, hocamın vefâtına kadar yaşadı Hocamın vefâtından sonra o da vefât etti

Dımaşk'ta bir kısım ırk onun kerâmet sâhibi bir velî olduğuna inanmazlardı Bir gün onu kır gezintisine çağırdılar Hasan Sekr de onların dâvetini kabûl etti ve berâberce kırlara çıktılar Bir müddet gezintiden daha sonra bir yere oturdular İçlerinden Muhyiddîn Ebû Lübde kendisinden mutlaka bir kerâmet göstermesini ricâ etti Hasan Sekr hazretleri de bu açlık üzerine; Bana yüz değin hâlis olmayan gümüş parçacıklarından getirinizbuyurdu Hemen o minik karışık parçalardan bulup verdiler Hasan Sekr Dımaşkî hazretleri besmele çekip o parçaları ağzına attı ve yuttu daha sonra oturdu Ayağa kalktığında paltosu altından yüz dek hâlis altın lirası çıktı Bu hâle herkes şaştı Altınları Muhyiddîn Ebû Lübde aldı Oradakiler her zaman birlikte Hasan Sekr Dımaşkî'den özür dileyip onun büyük bir velî olduğunu söylediler Muhyiddîn Ebû Lübde aldığı o altınlarla ticâret yapıp Şam bölgesinin en zenginlerinden oldu

Yine Ahmed Hamevî anlatır: Hocamın ihtiyâcı olan şeyleri alır, getirirdim Hocam bana para vereceğinde elini duvarlardan birine uzatır O sırada eline paralar dolar, o da bana verirdi Bu hâle defâlarca şâhid oldum*

858,505Konular
982,726Mesajlar
33,057Kullanıcılar
yaramaz61Son üye
Üst Alt