
Hasan Paşa Köftesi (Sosu Üzerinde) Tanımı İçin Materyaller
- 500 gr kıyma
- 1 adet yumurta
- 1 adet rondodan çekilmiş soğan
- 1 su bardağı bayat ekmek içi yada galeta unu
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ̆(kıyma yağlı ise koymayın)
- Yarımşar çay kaşığı kimyon, karabiber ,pulbiber
- 4-5 kol maydanoz
- Gereğince tuz
- 2-3 adet patates (suda haşlanmış)
- 1 çay bardağı kaşar peyniri
- Yarım yemek kaşığı tereyağ̆
- Biraz tuz
- 1 su bardağına yakın su
- Yarım yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı dolusu domates salçası
- 1 çay kaşığı kekik (isteğe göre)
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Hasan Paşa Köftesi (Sosu Üzerinde) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Önce derin bir kaba kıyma, soğan yumurta, tuz, sıvı yağ baharatlar ekmek içi yada galeta unu ince kıyılmış maydanoz koyularak yoğrulur.
- Yoğurulan köftemizden elimizle parçalar kopararak avucumuzun içine koyalım biraz kalınca hafif uzun yumurta biçiminde köfteler haline getirelim .
- Kıyma harcımız bitene kadar bu işlemi uygulayalım ve tepsimize köfteleri dizelim.
- Kaşığın aykırı tarafıyla köftelerin ortasına basıp çanak haline getirelim (pişerken kabaracaktır biraz derin olsun).
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında çok hafif kızarana kadar pişirelim çok kızartmayın.
- Patatesleri bir tencereye koyup suda haşlayalım ve suyunu süzelim patatesler sıcakken içine tereyağını ve peynir rendesini de koyup çatalla ezelim ve püre haline getirelim.
- Tencereye tereyağı alalım domates salçasınıda ekleyip kavuralım yarım su bardağından biraz fazla su ekleyelim kekik ilave edelim ve bir iki dk kaynatalım(kıvamı biraz katı sos olmalı).
- Fırından çıkardığımız köftelerin çanak olan yerine evvel domates sosundan birer dolu kaşık koyalım patates püresinden koyalım ve üzerine kaşar peynir rendesini de koyalım.
- Tepsinin içine sostan kalırsa dökebilirsiniz ben dökmedim üzerlerine tam denk geldi.
- Tekrar 180 derece ısıtılmış fırına sürelim peynirlerimizin üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.
Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun.