bilgisayarci
FD Üye

Harput Köfte Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram yağsız kıyma
- 2 su bardağı ince köftelik
- 1 adet büyük boy soğan
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı un
- Maydanoz,reyhan (Kuru kullandım)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığından çok az karbonat (Dağılmaması için)
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığından az biber salçası
- Tuz,pulbiber
- Sıcak su
Harput Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Elazığ yöresine ait bir yemektir her özel günde bayramlarda mutlaka yapılır????.
- Soğanın kabukları soyulup rendelenir ve yoğurma kabına alınır.
- Kıyma ve diğer malzemeler ilave edilip güzelce yoğurulur.
- Arada ıslatılarak yoğurulur ki kuru olmasın.
- Yoğurma işlemi bitince elde küçük küçük yuvarlanıp şekil verilir köfte yapma işlemi bitince salçalı sosu hazırlanır.
- 2 yemek kaşığı tereyağı eritilir salçalar ilave edilir çiğ kokusu çıkana kadar kavrulur.
- Tuz pulbiber ve sıcak su ilave edilip 10 -15 dkk kaynatılır.
- Daha sonra köfteler yavaş yavaş ilave edilip pişirilmeye devam edilir.
- Piştikten sonra servis yapılır afiyet olsun????.