
Mükemmel Tavuk Haşlama Tanımı İçin Gereçler
- 3 tane incik
- 5 adet patates
- 4 adet havuç
- 6 adet küçük soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 defne yaprağı
- Varsa tane karabiber ( yoksa toz karabiber de olabilir )
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
- Yarım limon suyu
- Yarım çay bardağı su
- 1 yemek kaşığı un
- Maydanoz
Olağanüstü Tavuk Haşlama Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci olarak inciklerimizin derisini ayıralım.
- 3’e bölelim tencereye alıp kaynayana kadar pişirelim.
- Kaynadıktan sonra altını kapatalım süzelim.
- Öbür bir tencere alıp sıvı yağını ekleyip 1 havucumuzu rendeleyelim.
- 1-2 dakika soteledikten sonra 2ye böldüğümüz soğan ve sarımsağı ekleyip biraz kavuralım.
- Daha sonra inciklerimizi uzunlamasına kestiğimiz havuçlarımızı ekledikten sonra üzerine çıkana kadar tavuk suyumuzu ek edelim.
- Karabiber ekleyelim tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte 20-25dakika pişirelim.
- Daha sonra tuzumuzu ve patateslerimizi ekleyip yumuşayana kadar pişiriyoruz.
- 5-10 dakika kadar fazla erimesin dikkat edelim ????.
- Öbür tarafta terbiyemizi hazırlayalım.
- Yarım limonu sıkalım, yarım çay bardağı suyumuzu ekleyip 1 yemek kaşığı unumuzuda kattıktan sonra güzelce çırpalım.
- Çorbamızı suyundan ılıştıralım biraz karıştırıp çorbamıza ek edelim.
- 2-3 dakika daha pişirelim.
- Sonra ocağın altını kapatıp kenara alalım servis tabağına alıyoruz.
- Üzerine kestiğimiz maydanozu ekliyoruz.
Kusursuz bir tavuk haslama ????????????


Afiyet olsun????????????
Not

Havuç ve patatesleri keserken eşit büyüklükte olmalarına dikkat edelim.
Hepsi eşit vakit da pişsinler ????

Bu tanım fatma müellif isimli kullanıcının tanımı ile hazırlanmıştır ????????.
Olağanüstü Tavuk Haşlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı