
Harika Tarçınlı Çörek (Cinnamonbun) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
- 1 su bardağı ılık süt
- Yarım su bardağı ılık su
- Çeyrek su bardağı şeker
- 1 küçük paket toz maya
- Çeyrek çay kaşığı tuz
- 3,5-4 su bardağı un (Kontrollü)
- 4 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
- 5 kaşık esmer şeker
- 3 kaşık beyaz toz şeker
- 2 tatlı kaşığı tarçın
Harika Tarçınlı Çörek (Cinnamonbun) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yoğurma kabına süt, şeker, su, tuz, tereyağı ve mayayı ekleyip karıştıralım.
- Az az un ekleyip kolay şekil alan yumuşak bir hamur elde edelim. Hamurun üzerini kapatıp 1 saat mayalandıralım.
- Bu arada şeker ve tarçını bir kasede karıştırıp tereyağını eritelim.
- Mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım.
- Parmağımızla ortasını delip önce tereyağına sonra şekerli tarçın karışımına bulayıp yağlı kağıt serili tepsiye dizelim. Bu şekilde 15 dakika mayalandıralım.
- 180 derecede 30 dakika pişirin, fırın çıktıktan sonra 5 dakika dinlendirip servis edebiliriz. Sıcak sıcak tüketelim. Afiyet olsun!.