bilgisayarci
FD Üye

Harika Tadıyla Kıbrıs Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- Yarım su bardağı şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- 1 su bardağı galeta unu
- 1 su bardağı çekilmiş ceviz
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı şeker
- 1,5 su bardağı su
- 1 litre süt
- 1 çay bardağı şeker
- 1 su bardağı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 paket krem şanti
Harika Tadıyla Kıbrıs Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Şerbetin soğuk olması gerektiği için öncelikle şerbeti yapıp soğutuyoruz.
- Şeker ve suyu kaynatıyoruz.
- Kaynadıktan sonra da vanilya ekleyip karıştırıyoruz. Soğumaya bırakıyoruz.
- Keki için tüm malzemeleri bir kapta çırpıcı yardımıyla karıştırıyoruz.
- Unu azar azar ekliyoruz ki bardak ölçüsü farklılık gösterebileceği için fazla gelmesin. Kek kıvamında olmalı.
- Yağladığımız borcama kek harcımızı döküp önceden ısıtılmış fırında 160 derecede yarım saat pişiriyoruz.
- Kekimiz pişerken küçük bir tencerede muhallebicisi hazırlıyoruz.
- Krem şanti ve vanilya hariç tüm malzemeleri ekleyip yoğun bir kıvam elde ediyoruz.
- Fokurdamaya başlayınca vanilyalı ekliyoruz.
- Altını kapatıp krem şantiye ekliyoruz. Karıştırıp soğumaya bırakıyoruz.
- Pişen keki fırından çıkarıp çatal yada kürdan yardımıyla delikler yapıp; sıcak keke soğuk şerbeti döküyoruz.
- Daha sonra muhallebiyi de üzerine döküp düzeltiyoruz. En son üzerine hindistan cevizi serpip tatlıyı soğumaya bırakıyoruz.
- Tatlımız 1 gün dolapta beklerse eğer daha lezzetli olacaktır.
Harika Tadıyla Kıbrıs Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı