Harika Sac Tava Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kilo az yağlı kuşbaşı et
- Yarım kilo yeşil biber
- Yarım kilo kapya biber
- 3 tane domates
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- Tuz ve baharatlar
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
Harika Sac Tava Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bütün zerzevatları yemeklik doğruyoruz.
- Eti evvelce yumuşayana kadar pişiriyoruz.
- Sac tavaya yağ alıp üzerine etleri ekliyoruz.
- Soğanları ve sarımsağı da ekleyip biraz kavuruyoruz.
- Daha sonra biberleri de ekleyip düzgünce pişiriyoruz.
- Üzerlerine domatesi de ekleyip tekrar kavuruyoruz.
- Son olarak salçayı biraz suyla açtıktan sonra üzerine ekliyoruz.
- Baharat ve tuzunu da verdikten sonra orta ara karıştırarak uygunca pişiriyoruz.