iltasyazilim
FD Üye
Harika Portakallı Kayısı Hoşafı Tarifi İçin Malzemeler
*1 kase kuru kayısı
*İsteye göre şeker(ben 3 kaşık kullandım)
*Yarım çay kaşığı limon tuzu
*Varsa 1 çay kaşığı zerdeçal
*1 büyük portakalın suyu
*5 karanfil varsa kiraz sapı
Harika Portakallı Kayısı Hoşafı Tarifi Yapılışı Kayısıları küp küp doğrayın, yıkayın tencereye koyup üzerine kaynar su ilave edin, karanfil ve kiraz sapı hariç tüm malzemeleri bırakın 10 dakika kadar kaynatın kayısılar sertse biraz daha kaynatabilirsiniz, kapatmadan 5 dakika önce karanfil ve kiraz sapı da koyun kaynasın 5 dakika sonra kapatın portakal suyunu ilave edip soğumaya bırakın
Tadına baktığınızda şeker fazla dökmüşseniz biraz su ile ayarlayabilirsiniz veya içine buz bırakın o içinde eriyince dengelenir
Afiyet olsun
*1 kase kuru kayısı
*İsteye göre şeker(ben 3 kaşık kullandım)
*Yarım çay kaşığı limon tuzu
*Varsa 1 çay kaşığı zerdeçal
*1 büyük portakalın suyu
*5 karanfil varsa kiraz sapı
Harika Portakallı Kayısı Hoşafı Tarifi Yapılışı Kayısıları küp küp doğrayın, yıkayın tencereye koyup üzerine kaynar su ilave edin, karanfil ve kiraz sapı hariç tüm malzemeleri bırakın 10 dakika kadar kaynatın kayısılar sertse biraz daha kaynatabilirsiniz, kapatmadan 5 dakika önce karanfil ve kiraz sapı da koyun kaynasın 5 dakika sonra kapatın portakal suyunu ilave edip soğumaya bırakın
Tadına baktığınızda şeker fazla dökmüşseniz biraz su ile ayarlayabilirsiniz veya içine buz bırakın o içinde eriyince dengelenir
Afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.