Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Harf Pasta

Harf Pasta
0
52

morfeus

FD Üye
Etkileşim
4
F-D Coin
111
harf-pasta.jpg

Harf Pasta Tanımı İçin Materyaller

Pandispanyası için
  • 7 tane yumurta (Beyazı ve sarısı ayrılacak)
  • 1 fiske tuz
  • 1 buçuk su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı tepeleme un
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay bardağı ılık yada sıcak su
Pastacı kreması için
  • 1 litre süt
  • 4 yemek kaşığı nişasta
  • 4 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta sarısı
Piştikten sonra içine eklenecek materyaller
  • 1 paket toz krem şanti
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı yada margarin
Üzerini süslemek için
  • İstediğiniz her turlu materyal süsleme size kalmış imkanlar doğrultusunda

Harf Pasta Tanımı Yapılışı

1. Yumurta sarısı ve beyazını ayıralım sarışının içine toz şekerimizi dökelim biraz çırpıp suyumuzu da dökelim.
  2. Krema kıvamına gelene kadar çırpalım vanilya kabartma tozu ve ününü eleyip içine katalım ve tekrardan karıştıralım.
  3. Farklı bir kapta yumurtanın beyazına 1 fiske tuz atıp traş köpüğü kıvamına gelene kadar çırpalım.
  4. Yumurtanın beyazını yumurtanın sarısı olan kaseye dökelim spatula yada tahta kaşıkla karıştırıp havasını söndürmeden karıştıralım.
  5. Yağlı kağıt serilmiş 2 tane fırın tepsisine dökelim ve eşit bir biçimde tepsiye yayalım. Ve 2 tepsiyi de evvelden ısıtılmış 180° fırında tek tek pişirelim lakin fazla kurutmayalım çok süratli pisiyor.
  6. Fırından 2 tepsiyi de çıkardıktan sonra düzgünce soğuttuğumuz keklerimizi istediğiniz harf halinde bıçakla kesin benim kızımın ismi elif olduğu için e harfini kestim. ????.
  7. Pastacı kreması için süt ,nişasta ,un ,yumurtanın sarısını tencereye döküp pişirelim kıvamını alıp altını kapattıktan sonra toz kremşantiyi, vanilyayı kremanın içine döküp çırpalım.
  8. En son kıvamı hem hoş olsun diye hemde parlarlak olsun diye 1 kaşık tereyağını katip mikserle pürüzsüz olana kadar çırpalım.
  9. Pastayı birleştirme vakti kremamızı sıkma torbasına alıp kekin birinci tabanına istediğiniz formda sıkın.
  10. Ortasına ben meyve koydum damla çikolata koydum.
  11. Üstüne öteki katını koyalım ve tekrardan kremayla hal verelim istediğiniz üzere hayal gücünüze bağlı ben bu türlü yaptım.
  12. Üzerine çikolatalar meyveler ile süsleyip dolaba kaldırdım 1 gece buzdolabında beklerse daha hoş olur lakin yeyilecekse yiyene kadar dolapta kalsın yapanlara şimdiden afiyet olsun.

858,505Konular
982,750Mesajlar
33,062Kullanıcılar
miko4267Son üye
Üst Alt