Harf Pasta Tanımı İçin Materyaller
Pandispanyası için
- 7 tane yumurta (Beyazı ve sarısı ayrılacak)
- 1 fiske tuz
- 1 buçuk su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı tepeleme un
- 2 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 çay bardağı ılık yada sıcak su
- 1 litre süt
- 4 yemek kaşığı nişasta
- 4 yemek kaşığı un
- 1 yumurta sarısı
- 1 paket toz krem şanti
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı yada margarin
- İstediğiniz her turlu materyal süsleme size kalmış imkanlar doğrultusunda
Harf Pasta Tanımı Yapılışı
- Yumurta sarısı ve beyazını ayıralım sarışının içine toz şekerimizi dökelim biraz çırpıp suyumuzu da dökelim.
- Krema kıvamına gelene kadar çırpalım vanilya kabartma tozu ve ününü eleyip içine katalım ve tekrardan karıştıralım.
- Farklı bir kapta yumurtanın beyazına 1 fiske tuz atıp traş köpüğü kıvamına gelene kadar çırpalım.
- Yumurtanın beyazını yumurtanın sarısı olan kaseye dökelim spatula yada tahta kaşıkla karıştırıp havasını söndürmeden karıştıralım.
- Yağlı kağıt serilmiş 2 tane fırın tepsisine dökelim ve eşit bir biçimde tepsiye yayalım. Ve 2 tepsiyi de evvelden ısıtılmış 180° fırında tek tek pişirelim lakin fazla kurutmayalım çok süratli pisiyor.
- Fırından 2 tepsiyi de çıkardıktan sonra düzgünce soğuttuğumuz keklerimizi istediğiniz harf halinde bıçakla kesin benim kızımın ismi elif olduğu için e harfini kestim. ????.
- Pastacı kreması için süt ,nişasta ,un ,yumurtanın sarısını tencereye döküp pişirelim kıvamını alıp altını kapattıktan sonra toz kremşantiyi, vanilyayı kremanın içine döküp çırpalım.
- En son kıvamı hem hoş olsun diye hemde parlarlak olsun diye 1 kaşık tereyağını katip mikserle pürüzsüz olana kadar çırpalım.
- Pastayı birleştirme vakti kremamızı sıkma torbasına alıp kekin birinci tabanına istediğiniz formda sıkın.
- Ortasına ben meyve koydum damla çikolata koydum.
- Üstüne öteki katını koyalım ve tekrardan kremayla hal verelim istediğiniz üzere hayal gücünüze bağlı ben bu türlü yaptım.
- Üzerine çikolatalar meyveler ile süsleyip dolaba kaldırdım 1 gece buzdolabında beklerse daha hoş olur lakin yeyilecekse yiyene kadar dolapta kalsın yapanlara şimdiden afiyet olsun.