
Hanımeller Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
- 1 yumurta
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 su bardağı mısır nişastası
- 1 yemek kaşığı kakao
- 1 paket şekerli vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay bardağı un (+1 yemek kaşığı daha ek edebilirsiniz kıvamı daha düzgün olacaktır.)
- 1-1, 5 yemek kaşığı damla çikolata
- 1-1, 5 yemek kaşığı fındık yahut ceviz içi
Hanımeller Kurabiye Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Yumurta, şeker ve sıvı yağı tel yardımı ile çırpıyoruz. Nişasta, kakao, un, kabartmaz tozu ve vanilyayı ekleyip yoğuruyoruz.
- En son damla çikolata ve fındık yahut ceviz içini koyuyoruz. Bu kademede çikolataları eritmemek için yavaş yavaş parmak uçarımızla yoğuruyoruz.
- Hamurumuzu küçük toplar haline getirip üzerini yavaşça bastırıyoruz ve yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine aralıklı bir formda diziyoruz.
- Fırınımızı 175 derecede kesinlikle evvelce ısıtmış olmalıyız. Evvelce ısınmayan yahut ılık fırında pişirmemeliyiz. 175 derece fırında 10 dakika pişiriyoruz. Çok fazla kurutmuyoruz.
- Kurabiyeler birinci yumuşak üzere dursa da fırından çıktıktan bir müddet sonra soğudukça kıvama gelecektir. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun