Hanım Gobeği Tarifi İcin Malzemeler
*2 su bardağı su
*2 su bardağı un
*3 adet yumurta
*3 yemek kaşığı sıvı yağ
*2 yemek kaşığı irmik tepeli olmasın
*2 yemek kaşığı nişasta tepeli olmasın
*Cay kaşığı ucu ile tuz
Şerbeti icin;
*2 su bardağı su
*2 bucuk su bardağı şeker
*4 5 damla limon suyu
Hanım Gobeği Tarifi Yapılışı
1
*Şerbet soğuk kullanılacağı icin oncelikle onu hazırlıyoruz
*Su ,şeker ve limon suyunu kucuk bir tencereye alıp şeker eriyinceye kadar karıştırılır
*Kanamaya başlayınca 10 dakika orta ateşte kaynatılır soğuması icin kenara alınır
*Hamuru icin tencereye su tuz ve yağ alınır kaynamaya başlayınca un eklenir karıştırılır
*23 dakika pişirilip ocaktan alınır ılıması icin 810 dakika kadar bekletilir
*Ardından uzerine un ve irmik eklenir yumurtalar teker teker kırıp yoğurulur
*Daha sonra eller yağlanır hamurdan cevizden biraz kucuk parcalar alınır avuc icerisinde yuvarlanır parmakla ortalarına delik acılır yağlanmış bir tepsiye dizilir
*Hamur bitince soğuk yağın icine dizilir ocakta orta ateşte arada cevirerek her tarafı nar gibi kızarıncaya kadar kızartılır ve soğuk şerbetin icerisine atılır
*3 4 dakika bekletilir ve cıkarılır kalan hamurlar aynı şekilde kızartılır
*En son uzerine kalan şerbet gezdirilir, buzdolabına kaldırılır
*Biraz dinlenip iyice soğuyan tatlı servis edilir deneyeceklere kolay gelsin hoşcakalın
Not; hamurların kızartılacağı yağ soğuk olmalı aksi halde dışı cabucak kızarıp ici hamur kalır
Muhakkak şerbet cok soğuk olmalı bir kac saat onceden hazırlanmalı bir de hamurlar cok iyi kızartılmalı
*2 su bardağı su
*2 su bardağı un
*3 adet yumurta
*3 yemek kaşığı sıvı yağ
*2 yemek kaşığı irmik tepeli olmasın
*2 yemek kaşığı nişasta tepeli olmasın
*Cay kaşığı ucu ile tuz
Şerbeti icin;
*2 su bardağı su
*2 bucuk su bardağı şeker
*4 5 damla limon suyu
Hanım Gobeği Tarifi Yapılışı
1
*Şerbet soğuk kullanılacağı icin oncelikle onu hazırlıyoruz
*Su ,şeker ve limon suyunu kucuk bir tencereye alıp şeker eriyinceye kadar karıştırılır
*Kanamaya başlayınca 10 dakika orta ateşte kaynatılır soğuması icin kenara alınır
*Hamuru icin tencereye su tuz ve yağ alınır kaynamaya başlayınca un eklenir karıştırılır
*23 dakika pişirilip ocaktan alınır ılıması icin 810 dakika kadar bekletilir
*Ardından uzerine un ve irmik eklenir yumurtalar teker teker kırıp yoğurulur
*Daha sonra eller yağlanır hamurdan cevizden biraz kucuk parcalar alınır avuc icerisinde yuvarlanır parmakla ortalarına delik acılır yağlanmış bir tepsiye dizilir
*Hamur bitince soğuk yağın icine dizilir ocakta orta ateşte arada cevirerek her tarafı nar gibi kızarıncaya kadar kızartılır ve soğuk şerbetin icerisine atılır
*3 4 dakika bekletilir ve cıkarılır kalan hamurlar aynı şekilde kızartılır
*En son uzerine kalan şerbet gezdirilir, buzdolabına kaldırılır
*Biraz dinlenip iyice soğuyan tatlı servis edilir deneyeceklere kolay gelsin hoşcakalın
Not; hamurların kızartılacağı yağ soğuk olmalı aksi halde dışı cabucak kızarıp ici hamur kalır
Muhakkak şerbet cok soğuk olmalı bir kac saat onceden hazırlanmalı bir de hamurlar cok iyi kızartılmalı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.