Hangi Sebze Neye İyi Geliyor
Sebzelerin Faydaları Sebzeler Nelere İyi Geliyor?
Demir yonunden zengin olan ıspanak, diğer yapraklı sebzelere nazaran daha cok protein iceriyor Biberde bulunan bol beta karoten ve C, P, K vitaminleri mideyi kuvvetlendiriyor
A vitamini ve fosfor kaynağı patlıcan sinirlere iyi geliyor, kalp carpıntısını gideriyor Sadece lahana ceşitlerinde bulunan U vitamini, mide ve bağırsakların ic yuzeyini koruyor, oralardaki yaraların iyileşmesini sağlıyor
Hangi Sebze Neye İyi Gelir
LAHANA
Bol miktarda B, C ve E vitamini ve potasyum iceren lahananın, şeker ve romatizma hastaları icin de cok faydalı olduğunu belirten uzmanlar, bol arsenik, kukurt ve vitaminleri ile kanı temizleyip cildi guzelleştirdiğini, bol idrar sokturduğunu, vucuttaki suyu ve zehirli maddeleri idrarla dışarı attığını bildiriyor Uzmanlar, lahananın kansızlığı giderdiğini ve kansere karşı etkili olduğunu da kaydediyor
KARNABAHAR
Fosfat ve potasyum ihtiva eden ve iceriğinde, kadınları goğus kanserine karşı koruyan indol3 karbonal bulunan karnabaharın, lahanadaki besin değerinin coğuna sahip olduğunu bildiren uzmanlar, Karnabahar cicek olduğu icin, bol bol fosfor ve vitaminleri, cinsiyet hormonu, bol E vitamini ve protein icerir
ISPANAK
ABDde, tuketimde ıspanak salatası başı cekiyor Demir yonunden zengin, koyu yeşil yapraklı ve guzel tadı olan ıspanak, diğer yapraklı sebzelere nazaran daha cok protein iceriyor Salatada yenilen ciğ ıspanak, harika bir lif kaynağı Ispanak suyu, bol C vitamini ile soğuk algınlıklarına karşı dayanıklılık veriyor ve hemoroid rahatsızlığına iyi geliyor
FASULYE
Taze fasulyenin, vucudun calışmasını, gelişmesini ve tamirini sağladığını vurgulayan uzmanlar, gencihtiyar herkese tavsiye ediyor Uzmanlar, taze fasulyenin, pankreas bezesini, bobrekleri, karaciğeri ve kalbi kuvvetlendirdiğini, albumin ve şekerde de cok fayda verdiğini bildiriyor
BEZELYE
Kansızlığı gideren ve pekliği geciren taze bezelyenin, kan kanserine karşı koruyucu etkisi olduğunu ifade eden uzmanlar, gıda değeri ve insana zarar vermeme bakımından fasulyeden daha ustun olduğunu savunuyor
SİVRİ BİBER
Uzmanlar, biberlerde, bol beta karoten, C, P ve K vitaminleriyle bazı alkoloidler bulunduğunu kaydederek, bunların, mideyi kuvvetlendirdiğini, iştah actığını ve mide tembelliğini giderdiğini soyluyor
PATLICAN
Uzmanlar, patlıcanın, A vitamini, fosfor ve kendine has bazı esanslara sahip olduğunu, bunlarla sinirleri teskin ettiğini ve kalp carpıntısını giderdiğini vurguluyor Patlıcanın pankreas, karaciğer ve bobrekleri kuvvetlendirdiğini, bol idrar sokturduğunu, vucuttaki fazla suyu dışarı boşalttığını ve kilo verdirdiğini kaydeden uzmanlar, şeker hastalarının, patlıcan salatasından cok fayda gorduğunu, kansızlığa iyi geldiğini, kanı arttırdığını ve kalbe sukunet verdiğini ifade ediyor
BROKOLİ
Uzmanlar, brokolide, havuctakinden daha fazla beta karoten bulunduğunu soyleyerek, bu sebeple yenilebilecek, suyu icilebilecek en iyi besinlerden olduğunu kaydediyor
PIRASA
Pırasanın bol vitaminleri, mineralleri ve ceşitli nitritleri ile cok şifa verici ozelliği bulunduğunu vurgulayan uzmanlar, midebağırsak rahatsızlıkları, deri hastalıkları, damar sertliği icin faydalı olduğunu belirtiyor
ENGİNAR
Karaciğer ve kalbin en iyi dostu olan enginarın kanı temizlediğini ve yorgunluğu giderdiğini vurgulayan uzmanlar, diğer zehirli maddeleri ve yorgunluk maddelerini idrarla dışarı atarak vucuda dinclik verip dinlendirdiğini soyluyor
KEREVİZ
Kerevizin yaprak ve saplarının, bol vitaminleri ve ceşitli madeni maddeleriyle cok faydalı olduğunu belirten uzmanlar, mideyi kuvvetlendirdiğini ve iştah actığını bildiriyor Uzmanlar, kerevizin, ic salgı bezlerini ve ozellikle vucutta cok ceşitli vazifesi olan bobrek ustu bezlerini calıştırdığını, sinir yorgunluğunu da onlediğini ifade ediyor
SEMİZOTU
Semizotunun, kanama hastalıklarında ve peklikte cok faydalı olduğunu kaydeden uzmanlar, kanı temizlediğini, bol idrar sokturduğunu, kanı, ure ve benzeri pisliklerinden temizlediğini, sinir krizleri ve beyin yorgunluğunu gecirdiğini, bobrekteki kum ve taşı doktuğunu bildiriyor
PATATES
Avrupa ve ABDde mutfağın baş koşesinde yer alan patatesin besleyici maddelerinin coğunluğunun, kabuğunun hemen altında veya yakınında olduğunu belirten uzmanlar, bu sebeple patatesin, kul veya buharda pişirildikten sonra soyulması gerektiğini vurguluyor
DOMATES
Bol ve ceşitli vitaminleri, mineralleri ve faydalı organik asitleri ile tıbbi değeri cok yuksek bir sebze olan domatesin, vucuda kukurt, fosfor ve organik sodyum verdiğini vurgulayan uzmanlar, bir domatesteki C vitamininin, tavsiye edilen gunluk miktarın yuzde 50sinden fazla olduğunu bildiriyor
SOĞAN
Soğanda bol miktarda A, B ve ozellikle C vitamini, bol fosfor, iyot, silis, kukurt gibi vucuda cok faydalı maddeler, antibiyotik vazifesi goren esanslar ve hazım arttırıcı fermentler bulunduğunu kaydeden uzmanlar, kalp ve prostat bozukluğu, pankreas tembelliği (şekerliler), sinir zafiyeti, romatizma, cilt hastalıkları, cinsel iktidarsızlık, mide zayıflığı gibi hastalıklarda cok fayda verdiğini, bol idrar sokturduğunu ve vucutta birikmiş su ve ureyi dışarı attığını bildiriyor Soğanın, vucuttaki fazla tuzu da dışarı attığını belirten uzmanlar, pankreası calıştırarak insulin ifrazatını arttırdığını ve kanda şeker seviyesini duşurduğunu kaydediyor
SARIMSAK
Uzmanlara gore, bu keskin kokulu yumruda, her turlu harika ozellik mevcut Sarmısağın tansiyon duşurduğu, kan pıhtılaşmasını azalttığı, kotu LDL kolesterolunu duş, durduğu, bazı mide kanserlerini onlediği, bağışıklık sistemini guclendirdiğinin ispatlandığını soyleyen uzmanlar, sarımsaktaki allicin denilen bir maddenin, sadece kendi ozgu kokusunu vermekte kalmadığını, ayrıca bakteri gelişimini onlediğini, vucuttaki mantarı ve maya oluşumunu tahrip ettiğini kaydediyor
HAVUC
Uzmanlar, havucun, suratle kan yapıcı, kuvvetlendirici, ishal kesici, peklik giderici, mide ve bağırsağın yakın dostu, safra akıtıcı, karaciğeri kuvvetlendirici ve yeri doldurulamayan bir sebze olduğunu soyluyor Kansızlık halinde, sabahoğleakşam taze cıkarılmış 1 cay bardağı havuc suyu icilmesi, suyu cıkarılamazsa ince rendelenmesi ve iyice ciğnenerek yenilmesi oneriliyor
SALATALIK
Salatalığın kanı temizlediğini, karaciğeri ve bobrekleri calıştırarak bol idrar sokturduğunu ifade eden uzmanlar, idrarla birlikte vucuttaki ure asidi ve urat tuzlarını eritip dışarı attığını bildiriyor Salatalığın, iceriğindeki bol kukurdu ile kanı temizlediğini, ciltteki ter bezlerini calıştırdığını belirten uzmanlar, bol vitamin ve madeni madde verdiğini, boylece cildin taze ve puruzsuz olmasına yardım ettiğini vurguluyor
TURP
Uzmanlar, ceşitli esansları, bol C vitamini, iyot ve kukurduyle turpun, karaciğeri midcalıştırdığnı, bobreklerdeki kum ve taşı doktuğunu, bronşlara cok iyi tesir ettiğini, dalak şişliğini giderdiğini ve cildi guzelleştirdiğini ifade ediyor
MAYDANOZ
Uzmanlara gore maydanoz, dunyadaki en besleyici yiyeceklerden birisi ve bir demir deposu durumunda Genellikle taze yenen maydanozda, kalsiyum, potasyum, kukurt ve A vitamini bulunuyor Bir tutam maydanoz, gunluk C vitamini ihtiyacının coğunu karşılıyor
TERE
Terenin, ciğ salatalara lezzet ve canlılık kattığını, ayrıca değerli bir sebze suyu olduğunu vurgulayan uzmanlar, ceşitli vitaminler ve ozellikle C vitamini, bazı faydalı esanslar ve mineralleri ile cok tesirli ve faydalı olduğunu belirtiyor Uzmanlar, terenin, karaciğer, bobrek ve bronşları calıştırdığını, gribi gecirdiğini, kanda şekeri duşurduğunu, kansızlığı giderdiğini, acı tadı ve diğer maddeleriyle mideyi calıştırıp hazmı arttırdığını, iştahsızlık cekenlere cok fayda verdiğini, bol demiri ile kanı tazelediğini, kansere karşı koruduğunu, bağırsaklardaki ceşitli solucanları doktuğunu kaydediyor
ŞALGAM
Şalgamın taş ve kum doktuğunu, bronşları boşalttığını, bol idrar sokturduğunu ve pekliği giderdiğini soyleyen uzmanlar, şalgamın yaprakları ince kıyılarak salata şeklinde yenirse yukarıdaki hastalıklara iyi geldiğini bildiriyor
MARUL
Bol miktarda ceşitli mineralleri iceren marulun, sinirleri teskin edip iyi uyku verdiğini ve erkeklerde cinsel arzuyu frenlediğini belirten uzmanlar, yemekten once salata şeklinde yenen marulun, şeker hastalarının kandaki şeker seviyesini duşurduğunu bildiriyor
ROKA
Ceşitli esansları, P ve K vitaminleri, cok faydalı mineralleri iceren rokanın, karaciğerin dostu, mideyi kuvvetlendirici, kansızlığı gideren, cinsel gucu cok arttıran bir yeşillik olduğu ifade ediliyor
imageshangisebzeneyeiyigelir5adbb749d4015
Alıntıdır
Sebzelerin Faydaları Sebzeler Nelere İyi Geliyor?
Demir yonunden zengin olan ıspanak, diğer yapraklı sebzelere nazaran daha cok protein iceriyor Biberde bulunan bol beta karoten ve C, P, K vitaminleri mideyi kuvvetlendiriyor
A vitamini ve fosfor kaynağı patlıcan sinirlere iyi geliyor, kalp carpıntısını gideriyor Sadece lahana ceşitlerinde bulunan U vitamini, mide ve bağırsakların ic yuzeyini koruyor, oralardaki yaraların iyileşmesini sağlıyor
Hangi Sebze Neye İyi Gelir
LAHANA
Bol miktarda B, C ve E vitamini ve potasyum iceren lahananın, şeker ve romatizma hastaları icin de cok faydalı olduğunu belirten uzmanlar, bol arsenik, kukurt ve vitaminleri ile kanı temizleyip cildi guzelleştirdiğini, bol idrar sokturduğunu, vucuttaki suyu ve zehirli maddeleri idrarla dışarı attığını bildiriyor Uzmanlar, lahananın kansızlığı giderdiğini ve kansere karşı etkili olduğunu da kaydediyor
KARNABAHAR
Fosfat ve potasyum ihtiva eden ve iceriğinde, kadınları goğus kanserine karşı koruyan indol3 karbonal bulunan karnabaharın, lahanadaki besin değerinin coğuna sahip olduğunu bildiren uzmanlar, Karnabahar cicek olduğu icin, bol bol fosfor ve vitaminleri, cinsiyet hormonu, bol E vitamini ve protein icerir
ISPANAK
ABDde, tuketimde ıspanak salatası başı cekiyor Demir yonunden zengin, koyu yeşil yapraklı ve guzel tadı olan ıspanak, diğer yapraklı sebzelere nazaran daha cok protein iceriyor Salatada yenilen ciğ ıspanak, harika bir lif kaynağı Ispanak suyu, bol C vitamini ile soğuk algınlıklarına karşı dayanıklılık veriyor ve hemoroid rahatsızlığına iyi geliyor
FASULYE
Taze fasulyenin, vucudun calışmasını, gelişmesini ve tamirini sağladığını vurgulayan uzmanlar, gencihtiyar herkese tavsiye ediyor Uzmanlar, taze fasulyenin, pankreas bezesini, bobrekleri, karaciğeri ve kalbi kuvvetlendirdiğini, albumin ve şekerde de cok fayda verdiğini bildiriyor
BEZELYE
Kansızlığı gideren ve pekliği geciren taze bezelyenin, kan kanserine karşı koruyucu etkisi olduğunu ifade eden uzmanlar, gıda değeri ve insana zarar vermeme bakımından fasulyeden daha ustun olduğunu savunuyor
SİVRİ BİBER
Uzmanlar, biberlerde, bol beta karoten, C, P ve K vitaminleriyle bazı alkoloidler bulunduğunu kaydederek, bunların, mideyi kuvvetlendirdiğini, iştah actığını ve mide tembelliğini giderdiğini soyluyor
PATLICAN
Uzmanlar, patlıcanın, A vitamini, fosfor ve kendine has bazı esanslara sahip olduğunu, bunlarla sinirleri teskin ettiğini ve kalp carpıntısını giderdiğini vurguluyor Patlıcanın pankreas, karaciğer ve bobrekleri kuvvetlendirdiğini, bol idrar sokturduğunu, vucuttaki fazla suyu dışarı boşalttığını ve kilo verdirdiğini kaydeden uzmanlar, şeker hastalarının, patlıcan salatasından cok fayda gorduğunu, kansızlığa iyi geldiğini, kanı arttırdığını ve kalbe sukunet verdiğini ifade ediyor
BROKOLİ
Uzmanlar, brokolide, havuctakinden daha fazla beta karoten bulunduğunu soyleyerek, bu sebeple yenilebilecek, suyu icilebilecek en iyi besinlerden olduğunu kaydediyor
PIRASA
Pırasanın bol vitaminleri, mineralleri ve ceşitli nitritleri ile cok şifa verici ozelliği bulunduğunu vurgulayan uzmanlar, midebağırsak rahatsızlıkları, deri hastalıkları, damar sertliği icin faydalı olduğunu belirtiyor
ENGİNAR
Karaciğer ve kalbin en iyi dostu olan enginarın kanı temizlediğini ve yorgunluğu giderdiğini vurgulayan uzmanlar, diğer zehirli maddeleri ve yorgunluk maddelerini idrarla dışarı atarak vucuda dinclik verip dinlendirdiğini soyluyor
KEREVİZ
Kerevizin yaprak ve saplarının, bol vitaminleri ve ceşitli madeni maddeleriyle cok faydalı olduğunu belirten uzmanlar, mideyi kuvvetlendirdiğini ve iştah actığını bildiriyor Uzmanlar, kerevizin, ic salgı bezlerini ve ozellikle vucutta cok ceşitli vazifesi olan bobrek ustu bezlerini calıştırdığını, sinir yorgunluğunu da onlediğini ifade ediyor
SEMİZOTU
Semizotunun, kanama hastalıklarında ve peklikte cok faydalı olduğunu kaydeden uzmanlar, kanı temizlediğini, bol idrar sokturduğunu, kanı, ure ve benzeri pisliklerinden temizlediğini, sinir krizleri ve beyin yorgunluğunu gecirdiğini, bobrekteki kum ve taşı doktuğunu bildiriyor
PATATES
Avrupa ve ABDde mutfağın baş koşesinde yer alan patatesin besleyici maddelerinin coğunluğunun, kabuğunun hemen altında veya yakınında olduğunu belirten uzmanlar, bu sebeple patatesin, kul veya buharda pişirildikten sonra soyulması gerektiğini vurguluyor
DOMATES
Bol ve ceşitli vitaminleri, mineralleri ve faydalı organik asitleri ile tıbbi değeri cok yuksek bir sebze olan domatesin, vucuda kukurt, fosfor ve organik sodyum verdiğini vurgulayan uzmanlar, bir domatesteki C vitamininin, tavsiye edilen gunluk miktarın yuzde 50sinden fazla olduğunu bildiriyor
SOĞAN
Soğanda bol miktarda A, B ve ozellikle C vitamini, bol fosfor, iyot, silis, kukurt gibi vucuda cok faydalı maddeler, antibiyotik vazifesi goren esanslar ve hazım arttırıcı fermentler bulunduğunu kaydeden uzmanlar, kalp ve prostat bozukluğu, pankreas tembelliği (şekerliler), sinir zafiyeti, romatizma, cilt hastalıkları, cinsel iktidarsızlık, mide zayıflığı gibi hastalıklarda cok fayda verdiğini, bol idrar sokturduğunu ve vucutta birikmiş su ve ureyi dışarı attığını bildiriyor Soğanın, vucuttaki fazla tuzu da dışarı attığını belirten uzmanlar, pankreası calıştırarak insulin ifrazatını arttırdığını ve kanda şeker seviyesini duşurduğunu kaydediyor
SARIMSAK
Uzmanlara gore, bu keskin kokulu yumruda, her turlu harika ozellik mevcut Sarmısağın tansiyon duşurduğu, kan pıhtılaşmasını azalttığı, kotu LDL kolesterolunu duş, durduğu, bazı mide kanserlerini onlediği, bağışıklık sistemini guclendirdiğinin ispatlandığını soyleyen uzmanlar, sarımsaktaki allicin denilen bir maddenin, sadece kendi ozgu kokusunu vermekte kalmadığını, ayrıca bakteri gelişimini onlediğini, vucuttaki mantarı ve maya oluşumunu tahrip ettiğini kaydediyor
HAVUC
Uzmanlar, havucun, suratle kan yapıcı, kuvvetlendirici, ishal kesici, peklik giderici, mide ve bağırsağın yakın dostu, safra akıtıcı, karaciğeri kuvvetlendirici ve yeri doldurulamayan bir sebze olduğunu soyluyor Kansızlık halinde, sabahoğleakşam taze cıkarılmış 1 cay bardağı havuc suyu icilmesi, suyu cıkarılamazsa ince rendelenmesi ve iyice ciğnenerek yenilmesi oneriliyor
SALATALIK
Salatalığın kanı temizlediğini, karaciğeri ve bobrekleri calıştırarak bol idrar sokturduğunu ifade eden uzmanlar, idrarla birlikte vucuttaki ure asidi ve urat tuzlarını eritip dışarı attığını bildiriyor Salatalığın, iceriğindeki bol kukurdu ile kanı temizlediğini, ciltteki ter bezlerini calıştırdığını belirten uzmanlar, bol vitamin ve madeni madde verdiğini, boylece cildin taze ve puruzsuz olmasına yardım ettiğini vurguluyor
TURP
Uzmanlar, ceşitli esansları, bol C vitamini, iyot ve kukurduyle turpun, karaciğeri midcalıştırdığnı, bobreklerdeki kum ve taşı doktuğunu, bronşlara cok iyi tesir ettiğini, dalak şişliğini giderdiğini ve cildi guzelleştirdiğini ifade ediyor
MAYDANOZ
Uzmanlara gore maydanoz, dunyadaki en besleyici yiyeceklerden birisi ve bir demir deposu durumunda Genellikle taze yenen maydanozda, kalsiyum, potasyum, kukurt ve A vitamini bulunuyor Bir tutam maydanoz, gunluk C vitamini ihtiyacının coğunu karşılıyor
TERE
Terenin, ciğ salatalara lezzet ve canlılık kattığını, ayrıca değerli bir sebze suyu olduğunu vurgulayan uzmanlar, ceşitli vitaminler ve ozellikle C vitamini, bazı faydalı esanslar ve mineralleri ile cok tesirli ve faydalı olduğunu belirtiyor Uzmanlar, terenin, karaciğer, bobrek ve bronşları calıştırdığını, gribi gecirdiğini, kanda şekeri duşurduğunu, kansızlığı giderdiğini, acı tadı ve diğer maddeleriyle mideyi calıştırıp hazmı arttırdığını, iştahsızlık cekenlere cok fayda verdiğini, bol demiri ile kanı tazelediğini, kansere karşı koruduğunu, bağırsaklardaki ceşitli solucanları doktuğunu kaydediyor
ŞALGAM
Şalgamın taş ve kum doktuğunu, bronşları boşalttığını, bol idrar sokturduğunu ve pekliği giderdiğini soyleyen uzmanlar, şalgamın yaprakları ince kıyılarak salata şeklinde yenirse yukarıdaki hastalıklara iyi geldiğini bildiriyor
MARUL
Bol miktarda ceşitli mineralleri iceren marulun, sinirleri teskin edip iyi uyku verdiğini ve erkeklerde cinsel arzuyu frenlediğini belirten uzmanlar, yemekten once salata şeklinde yenen marulun, şeker hastalarının kandaki şeker seviyesini duşurduğunu bildiriyor
ROKA
Ceşitli esansları, P ve K vitaminleri, cok faydalı mineralleri iceren rokanın, karaciğerin dostu, mideyi kuvvetlendirici, kansızlığı gideren, cinsel gucu cok arttıran bir yeşillik olduğu ifade ediliyor
imageshangisebzeneyeiyigelir5adbb749d4015
Alıntıdır