Hangi İllerde Yarın Okullar Tatil ? kar tatili 8 şubat hangi illerde okullar tatil 8 şubat kar tatili Sevgili melekler, geçen hafta ama olumsuz hava koşulları sebebiyle yaşanılan karlı günler , böylece etkili olmasa da geri geliyor Edirne 'den yurda giriş yapan yeni bir soğuk hava dalgası yurdu etkisi altına almaya başlayacak giderken Anadolu'da da karlı ve soğuk hava etkisini devam ettiriyor Son verilen bilgilere kadar yarın tatil olacak şehirler ve hava koşulları hakkında fakat bilgiler şöyle 1549041812 1549041812 hangiillerdeyarinokullartatil5c548099005dehangiillerdeyarinokullartatil5c548099005de hangiillerdeyarinokullartatil5c548099005de BİNGÖL Bingöl'de yoğun kar yağışı sebebiyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 2 gün ara verildi Bingöl Valiliğinden yapılan yazılmış açıklamada, yoğun kar yağışı ve kötü hava koşulları nedeniyle il genelindeki bütün okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarında 89 Şubat tarihlerinde eğitime ara verildiği bildirildi ELAZIĞ Elazığ İl Ulusal Eğitim Müdürlüğünün internet sitesinden yapılan açıklamada da, İl Hıfzıssıhha Kurulunun aldığı karar doğrultusunda 10 ilçedeki ilk ve orta dereceli okullarda, yoğun kar yağışı sebebiyle 8 ve 9 Şubat'ta eğitime ara verildiği bildirildi Belirtilen tarihlerde il merkezinde ve ilçelerde bulunan taşımalı eğitim yapılan okulların da tatil edildiği kaydedildi KONYA Etkin olan kar yağışı nedeniyle eğitime Konya'nın Bozkır ilçesinde 1,5 gün, Karaman'ın Sarıveliler ilçesinde ise yarım gün ara verildi Bozkır Kaymakamı Mustafa Sarıkaya, yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla Bozkır merkez, belde ve köylerindeki ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 1,5 gün ara verildiğini belirtti Sarıkaya, yoğun kar yağışı nedeniyle kapanan köy yollarında yol açma çalışmalarının devam ettiğini söyledi Beyşehir'de de etkin olan kar yağışı, yaşamı negatif etkiliyor İlçede köylülerin geçimini sağlama kaynağı olarak beslediği kıl keçileri, etkili olan ağır kış şartlarına karşın beyaz örtüyle çizgili açık arazilerde her gün sürüler halinde yürüyüşe çıkarılıyor Sürü sahipleri, kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle küçükbaş hayvanlarını beslemekte güçlük çekiyor Sürüler, uzun zaman kar aşağı ot bulmaya çalışırken, gıda ihtiyaçlarını alandaki kurumuş yapraklarla karşılamaya çalışıyor KARAMAN Karaman'da da etkili olan kar yağışı, hayatı olumsuz etkiliyor Yağışlar sebebiyle Sarıveliler ilçesinde okulların bugün öğleden sonra tatil edildiği bildirildi KaramanMersin karayolu Sertavul Geçidi'nde da kar yağışı yüzünden ulaşım güçlükle sağlanıyor Başyayla ve Sarıveliler ilçelerinde sabahtan saatlerinden buyana yoğun şekilde devam eden kar yağışı, ilçe merkezlerinde 80 santimetreye kadar ulaştı Kar yağışı nedeniyle SarıvelilerKonya, BaşyaylaKonya ve SarıvelilerAlanya yolları ile bu ilçelere emrindeki 15 köy yolunun kapandığı bildirildi ÇANKIRI Çankırı'da sabahleyin saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı hayatı negatif etkiliyor Çankırı Valiliğinden yapılan açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle il merkezi, Şabanözü ve Elan ilçeleri ile köylerinde yarın eğitime ara verildiği bildirildi Açıklamada, engelli vatandaşlar ve hamilelerin bugün saat 1500'ten daha sonra ve yarın izinli oldukları ifade edildi İl Özel İdaresinden yapılan yazılmış açıklamada, Atkaracalar'da 11, Çerkeş'te 15, Ilgaz'da 66, Kurşunlu'da 5, olmak üzere toplam 97 köy yolunda ulaşımın sağlanamadığı belirtildi Yolların açılması için kar makinesi, 12 greyder, 4 buldozer ve 6 kar kamyonu ile 23 ekibin aralıksız çalışmalarını sürdürdüğü kaydedildi ADIYAMAN Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde yoğun kar yağışı nedeni ile okullar 3 gün tatil edildi Gölbaşı'nda dün akşam saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı sebebiyle ilçe merkezi ile köy ve beldelerdeki birincil ve ortaöğretim düzeyindeki okullarda 3 gün eğitime ara verildi Gölbaşı Ulusal Eğitim Müdürü Aziz Özduman yaptığı açıklamada, etkin olan kar yağışı sebebiyle okulların 3 gün tatil edildiğini belirtti Özduman, Şiddetli kar yağışı nedeni ile köy yollarının kapalı olması nakliye servislerinin taşımayı yapamaması ve öğrencilerin can güvenliği için ilçe hıfzıssıhha kurulu kararı ile okullar 3 gün tatil edilmiştirdedi İlçede aralıksız kar yağışı hayatı olumsuz etkilerken çoğu köy yolu da ulaşıma kapandı Yetkililer yol açma çalışmalarının sürdüğünü bildirdi SİVAS Kar yağışının etkin olduğu Sivas'ın Yıldızeli İlçesi'nde de ilk ve orta dereceli okullar da 2 gün tatil edildi TUNCELİ Kar yağışı nedeniyle Tunceli il merkezi ve Mazgirt ilçesinde 3 gün, Sivas'ın Yıldızeli ilçesinde 2 gün eğitime ara verildi Tunceli büyük kasaba merkezi ve Mazgirt ilçesinde, yoğun kar yağışı sebebiyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 3 gün ara verilmesi kararlaştırdı Kar yağışının etkili olduğu Sivas'ın Yıldızeli ilçesinde de birincil ve orta dereceli okullarda eğitime 2 gün ara verildi AFYON Afyonkarahisar il merkezinde eğitime kar sebebiyle bugün ara verildi Valilikten yapılan yazılı açıklamada, kar yağışı nedeniyle merkez ile merkeze bağlı köy ve beldelerde yer alan tüm okullarda eğitime bir gün ara verildiği bildirildi ISPARTA Isparta merkez ile Gönen ilçesinde etkili kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi Vali Memduh Oğuz, kar kalınlığının 20 santimetreye ulaştığını, böylece ilköğretim okulları ve liselerde bir günlük tatil kararı aldıklarını belirtti Kar yağışının Gönen ilçesinde de etkin olduğunu söyleyen Vali Oğuz, ''Gönen'de kaymakam arkadaşımız okulları tatil etti Diğer ilçelerdeki kaymakam arkadaşlarımıza da açıklamalar verdim Kar yağışının etkin olduğu bölgelerde eğitime ara verilecek'' dedi Oğuz, ilçelerde kapalı köy yolu bulunmadığını bildirdi ANTALYA Antalya'da şiddetli yağış ve kasırga nedeniyle Büyükşehir Belediyesi sınırlarındaki ilköğretim okulu ve liselerde eğitime ara verildi Antalya Valiliğinden yapılan açıklamada, hava muhalefeti sebebiyle Büyükşehir Belediyesi sınırları içinde kalan okullarda eğitime, bugün ara verildiği bildirildi KÜTAHYA İlde dün gece başlayan ve kesintisiz sürekli kar yağışı ve tipi sebebiyle 130 köy yolu ulaşıma kapandı İl genelinde etkisini sürdüren yoğun kar yağışı ve tipi, jurnal yaşamı olumsuz etkilerken, ulaşımda da aksamalara yol açıyor Kar kalınlığının 30 santimetreye ulaştığı kent merkezinde belediye ekipleri esas arterlerde kar küreme ve tuzlama çalışmalarına devam ediyor Meslek makineleriyle toplanan kar birikintileri, kamyonlara yüklenerek kent dışına taşınıyor Eskişehir, Afyonkarahisar ve Tavşanlı temas yollarında ise Karayolları 145 Şube Şefliği kadar kar küreme ve tuzlama çalışması yapılarak, araçlarının lastikleri zincirsiz olan ve yanlarında odun parçası ile çekme halatı bulundurmayan sürücülerin trafiğe çıkmasına müsade verilmiyor Yaklaşık 50 kişiden oluşan İl Özel İdaresi ekipleri, 24 iş makinesiyle ulaşıma kapalı olan 130 köy yolunu kısa sürede açılmak amacıyla yoğun egzersiz yürütüyor internethaber