Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Hangi Hastalığa Hangi Yiyecekler ??

Hangi Hastalığa Hangi Yiyecekler ??
0
104

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
Doğa bir eczane gibidir! Tahıl, sebze veya meyvelerde bulunan dağıtılmış maddeler, vitaminler;depresyondan tansiyona çoğu hastalığa iyi kazanç Urfa'nın acı pul biberinin cilde yardımcı, teni güzelleştiren maddeler içerdiğini, İlaçta aspirin neyse, yiyecekler içinde elmanın da o, olduğunu söyleyen Londra Üniversitesi uzmanlarının hazırladığı doğal savaş programında hangi hastalığa karşı neler yemeniz gerektiği anlatılıyor Türk hekimlerimizin de onayladığı yararlı bilgiler

GRİP

Satsuma: (Minik portakal) İçerdiği folik asit ve C vitamini tamamen öksürüğü ve kanlı tükürükleri keser Keza kan pıhtılaşmasına karşı en etkili doğal gıda olduğu için ileri yaşlarda felç veya kalp krizi riskini de azaltır

Tarçın: Yemeklere girmiş olabilecek Ecoli bakterisinin vücutta yayılmasını engeller Mideyi düzene sokar Kusmayı engeller Hatta bal veya limon suyuyla birlikte alındığında boğazdaki yanmaları keser

Hardal: İçindeki singrin maddesi, midenin gaz çıkarmasına yardımcı olur Sindirim sistemini düzenler, mide ağrılarını giderir maksimum bir dere kaşığı alınmalıdır

Nane: İçerdiği mentol, midenin normalleşmesine niçin olur Vücuda giren grip mikrobuna karşısında savaştığı gibi, ileri yaşlarda ülsere yakalanma riskini de azaltır Nane çayı, baş ağrısı, grip, gerginlik gibi hastalıkların yanı sıra mide yanmasına da bire birdir

BUNALIM

Avokado: Sindirimi çok dar olan bu meyvayı bilhassa yeni doğmuş bebeklerin ilk maması olarak nasihat ederiz İçerdiği E vitamini kalbe iyi kazanç, yüksek potasyum da sağlıklı tutar ve insanı depresyona sokan uyuşukluluk ve rahatlığı üzerinden atar Vücudun kolesterol oranını ayarlar Teninizin kesintisiz hücresel yenilemesine neden olur (Zayıflamak isteyenler uyarı: Yağ oranı bir çikolata dek yüksek olan avokadoyu yememenizi öneririz)

Çikolata: Sütlü çikolataları seçim edin Çünkü içerdiği kakao yağı, magnezyum, E vitamini beynin kendisini yenilemesine ve psikolojik kolaylık sağlamasına muavin olur Migreni olanlar çikolatadan uzak durmalıdır
İstiridye: İçindeki demir, sperm sayısını ve insanın seks gücünü artırır A, B12 ve C vitaminleri içerir Beyin için en yararlı yiyecek olan istiridye, enerji verir (Uyarı: Kolesterol oranı birçok balığın iki katıdır)

Patates: Orta boy bir patates,bir insanın bir gün içinde alması gereken C vitaminini içerir Beyindeki serotonin adlı kimyasal maddenin kendisini yenilemesini s ağlarİDRAR YOLLARI

Nane:İdrar söktürücü özelliğe sahiptir İçerdiği mentol, midenin olağan işlevini görmesine neden olur Vücuda giren grip mikrobuna
karşısında savaştığı gibi, ileri yaşlarda ülsere yakalanma riskini de azaltır Sabahları mide bulantısını keser Nane çayı, baş ağrısı, stres gibi hastalıkların yanı sıra mide yanmasına da bire birdir
Oysa nane çayını aç karnına değil, tok karnına içiniz

Elma: İçindeki C vitamini ve pektin epeyce faydalıdır Kolesterolü düşürür, sindirim sistemini düzenler ve idrar ve hacet yollarındaki sorunları giderir
Kepekli ekmek: B3 vitamini, demir, potasyum ve folik asit içerir Fazla fazlası idrar yollarına hasar verirken, günde 2 dilim yemek yemek iyi gelir

ALERJİ

Kayısı: İçindeki betakarotene adlı madde hücrelere saldıran molekülleri kontrol altına alarak,kanseri önler Bir kayısı ne dek parlaksa, içindeki betakarotene oranı o kadar yüksektir İçerdiği kalsiyum ve magnezyum, gırtlak yanmalarını engeller Kuru kayısıya rengi bozulmasın diye eklenen sülfür dioksit, astım gibi alerjilere iyi gelir

HEMOROİD (MAYASIL)

Hindistan cevizi: İçerdiği myristin adlı madde kusmayı engeller, basur tedavisinde birebirdir
(Dikkat! Ancak fazlası basur için tehlikelidir)KARIN AĞRISI

Papatya çayı: Bağırsak yollarında toplanan gazı çıkartır, sindirim sistemini düzenler, mide ağrısını keserKARACİĞER

Enginar: Cynarine adlı madde doğru en sert yiyecekleri zeka sindirimine yardımcı olurKaraciğer hastalarının yanı sıra romatizma, artirit ve gut hastalığına yakalananlarla, hamilelere şiddetle nasihat ederiz
Meyan kökü: Dünya üzerinde çoğu kabile yüzyıllardır ülser, artirit, bronşit ve karaciğer rahatsızlıklarına karşı meyan kökünü doğal hapolarak kullanır Adrenalini yükseltir, insanın strese girmesini engeller, kan basıncını düşü rür
Zerdeçal: Karaciğer rahatsızlıklarının yanı sıra sindirime de yardımcı olur

DİŞ

Ekmek: Şekerli gıda yenildiğinde içindeki asitler dişlere her 20 dakikada bir saldırır Ekmek,dişleri korur Gün baştan başa 6 ila 11 dilim ekmek yiyin
Meyve: (Her çeşitlilik) Günde 2 ila 4 öğün meyve tüketin
Sebze: (Her çeşit) Günde 3 ila 5 öğün tüketin
Yoğurt ya da beyaz peynir: Eğer yemekler arası atıştırırken diş sağlığınızı düşünüyorsanız,kalsiyum deposu olan bu iki yiyeceği seçim edin
Muz: Yüksek miktarda karbonhidrat içerir Varlıklı bir potasyum kaynağıdır Bu mineral, kalbin uyumlu olarak çalışmasını ve tansiyonun uyumlu olmasını sağlar

KAN BASINCI

Rezene: İçerdiği potasyum tamamen tansiyonu düzenler Sağlıklı kan hücreleri için zorunlu olan folik asidi de oldukça çok bulundurur Rezene çayı sindirim için iyidir

Tahıl: Kan damarlarını gevşeten ve rahatlatan bir nesil fotosentez kimyasal maddesi içeriyor Bu sayede kanın damarlardan daha gizli geçmesini sağlıyor Tahıl yemek yemek sebzelere oranla vücutta daha artı kalori yakılmasını sağlar Kalorinin azalması tansiyonu düzenler

Un: Yapıldığı tahılın beslenme değerlerini içerir B vitaminleri, E vitamini, demir ve magnezyum açısından oldukça zengindir

Karaciğer: Dinç bir bağışıklık sistemi, deri ve bariz gözler için zorunlu olan A vitamini açısından zengindir Küçük bir porsiyonu jurnal A vitamini ve demir ile aylık B12 vitamini ihtiyacını giderir

SİNDİRİM SORUNLARI

Arpa: İçerdiği kalsiyum ve potasyum gibi mineraller ile B vitamini vücuda direnç kazandırırHem ABD'deki bir araştırma, 6 ay her tarafında her gün arpa ürünü şeylerin yenmesinin kolesterol oranını yüzde 15 düşürdüğünü kanıtladı

Yoğurt: Günde 150 gram yoğurt vücudun bir jurnal kalsiyum ihtiyacını karşılar Meyvalı yoğurtlara 3 dere kaşığı şeker eklendiği için şeke r oranları daha yüksektir Yoğurttaki potasyum, kan basıncı
ve yürek atışlarını düzenler Midenin yiyecekleri düzenli olarak öğütmesini sağlar


KİLO KAYBI

Çikolatalı puding:Bu sayede vücuttaki kan istediği protein ve mineralleri alır İngiliz Sağlık Durumu Bakanlığı, kilo kaybı yaşayanların günde 3 kez 1 hafta baştan başa puding yemesini nasihat ediyor

Peynir: 100 gramında 78 kalori bulunuyor

Yumurta: Günde 2 yumurta kadınların jurnal protein ihtiyacının 4'te 1'ini, erkeğin ise 5'te birini karşılar A,D,E ve B vitaminleri içeren yumurtadaki selenyum maddesi, bebeklerde sindirim sorunlarını çözer, yetişkinleri de kansere karşısında korur

Dondurma: Günde 2 top vanilyalı dondurma yemek, insan vücudunun jurnal protein ihtiyacının yüzde 20'sini karşılar

Salam: B vitamini, demir, sodyum ve potasyum deposudur

MENOPOZ

Nohut: Sebze hormonu fitoöstrojeniçerir Bunlar östrojenin vücuttaki etkilerini dengeler ve menopozun yarattığı etkilere karşı korur Sebze proteininin en zengin kaynaklarından birisidir

Kola: Kafein vücudun yorgunluğunu alır ve konsantrasyonu sağlar

Üzüm: İçerdiği elajikasit tamamen menopozun neden olduğu kemik erimesine karşı korur Kandaki östrojen seviyesini yükselterek de menopoz semptomlarını en aza indirir

Kuru erik: Yalnızca ikiüç adet yemek yemek deha vücudun ihtiyacı olan antioksidanları karşılar İdrar yolları kaslarını rahatlatır Bu da sütun kanserine karşı korur Demir, A vitamini, B6 vitamini ve potasyum içerir İçerdiği yüksek orandaki bor minerali bir uçtan bir uca menopoz dönemindeki kadınlarda ös trojen seviyesini dengede tutar

Tatlı patates: Adrenal salgılayan bezleri güçlendirerek vücuda enerji sağlar Fosfor, magnezyum, kalsiyum, C vitamini, potasyum ve folik asit içerir

ROMATİZMA

Enginar: Vücuttaki zehiri atma etkisi doğruca ilk önce romatizma almak üzere gut hastalığı ve eklem yanmasına aleyhinde birebirdir Folik asit ve potasyum kemikleri güçlendirir

Domates: C vitamini boldur
Tahıl: İçerdiği doğal kimyasallar, romatizmanın yol açtığı eklem yanmaları ve romatizmal ağrıları hafifletir

Kekik: T imol adı bahşedilen bir tür doğal yağ, vücuttaki öteki yağların parçalanmalarını sağlar Kekik yağı banyoda sürüldüğü vakit romatizma ağrılarını büyük oranda azaltır

Zencefil: Uyarıcı etkileri kan damarlarını genişletip kan dolaşımını artırarak romatizma ağr ıları
ve yanmaları yok eder

SİSTİT

Kuşkonmaz: Folik asit, C ve E vitaminleri içerir Yenilen besinlerin vücuttaki zehirli kalıntılarını atmayı sağlar Karaciğer ve böbreklerin çalışmasını kolaylaştırır, destekler bu nedenle doktorlar, sistit hastalarının mutlaka kuşkonmaz yemeleri gerektiğini söylüyor

KANSIZLIK

Hurma: Türüne tarafından değişse de hurmaların birçoğu yüksek oranda demir içerir Beslenme değeri yüksek ve önemli bir enerji kaynağıdırlar Doğal müshil etkisine sahiptir Kurutulmuş olanlarına kadar daha yüksek oranda su ve daha düşük kalori içerir

İDRAR VE BÖBREK

Pancar: Böbrekleri çalıştırır Önemli bir potasyum kaynağıdır Vücuttaki tuz oranını dengeler Bu sayede böbrekler ve idrar yollarının çalışmasını destekler
Kavun: Orta zirve bir kavunun yarısı, günlük C vitamini ihtiyacını iyice karşılar A vitamini ve betakaroten içerir Bunlar antioksidan, yani vücudu temizleyici etkiye sahiptir Böbrekleri rahatlatır Yüksek miktarda su ve düşük miktarda kalori içerir

ŞEKER HASTALIĞI

Kuru fasulye: Lif açısından zengin bir besindir Bu da diyabet riskini büyük oranda azaltırİçerdiği karbonhidratları vücudun şekere dönüştürmesi uzun sürer
Mercimek: B vitamini, demir, kalsiyum, potasyum, fosfor ve magnezyum içerir Çözünebilir lif içermesi tamamen kandaki koleste rol oranını düşürür böylece şeker hastaliği ve yürek hastaları için
mecburi bir besindir

BAŞ AĞRISI

Nane: Nane çayı baş ağrılarını dindirmek için birebirdir İçerdiği mentol ve mentol doğal yağları bir uçtan bir uca mideyi rahatlatma etkisine de sahiptir
Biberiye: Kimyasal içerikleri bir uçtan bir uca doğal bir analjezik görevi görür
Çikolata: Doğal antidepresan özelliği vardır Çikolata magnezyum ve demir içerir Sinirleri gevşetici özelliği bir uçtan bir uca baş ağrısını dindirir

VÜCUT SU TUTMUŞSA

Kuş üzümü: 100 gramı günlük C vitamini ihtiyacının bütün 3 katını karşılar Antibakteriyel ve yanmayı önleyici etkileri vardır Zengin potasyum ve düşük tuz içeriği, dehidratasyonu olanlar için kayda değer bir doğal ilaçtır
Kabak: 100 gram kabak jurnal folik asit ihtiyacının 4'te birini karşılar Yüksek orandaki potasyum sıvıtuz dengesini sağlar
Tahıl: İdrar yollarını açıcı, çalıştırıcı ve sakinleştirici etkileri bir uçtan bir uca dehidratasyonu rahatsızlığı bulunanların mutlaka yemeleri gerekir Mideyi sakinleştirici özelliği vardır

EĞER MİDENİZ RAHATSIZSA

Tarçın: Mide yanmalarını ve kusma hissini alır
Hindistan cevizi: Sütlü içeceklere eklendiği vakit mideyi gevşetici ve gazını herif bir tesir yaratır Mide bulantılarını önler
Lahana: Mayalanma esnasında süt asiti üretir Bu da sindirim sistemindeki zararlı bakterileri öldürerek sindirime yardımcı olur


GUT (DAMLA HASTALIĞI)

Hamsi: Omega3 yağı açısından çok zengindir Kolesterol seviyesini düşürür Kanın pıhtılaşmasını önleyerek damar tıkanıklığı, yürek krizi ve dolayısıyla da felç geçirme riskini düşürür Haftada en
eksik 1 defa yemek gerekir Yürek hastaları için bu miktar haftada 34 porsiyon olmalıdır

ADET SANCISI

Muz: İçerdiği yüksek oranda B6 vitamini baştan sona kadınların adet dönemi sancılarını büyük oranda azaltır Doğal bir analjezik gibidir
Tarçın: Koli basilinin üremesini önler Limon çayına balla birlikte eklenerek içildiğinde ayrıca nezlenin yol açtığı boğaz ağrılarına keza de adet dönemi sancılarına iyi kazanç

HAMILELIK

Enginar: Oldukça Çok folik asit ve potasyum içerir Düşük yağ oranı, sindirimi kolaylaştırıcı etkisi, antioksidan özellikleri doğru anne adayı ve bebeğin sağlığına manâlı faydaları vardır
Böğürtlen: E vitamini içerir Vücuttaki zararlı beslenme atıklarının temizlenmesini sağlar C vitamini boldur Cenini korur

ÇÖLYAK HASTALIĞI

Kestane: Kayda Değer bir enerji kaynağıdır Zahmetsizce sindirilebilir Çölyak hastaları için buğday içermeyen un kaynağı olabilir E ve B6 vitaminleri içerir yağ oranları düşüktür

TİROİD

Midye: Omega3 yağı açısından varlıklı bir gıda kaynağıdır İçerdiği selenyum minerali tiroit bezlerinin normal işleyişi için gereklidir

FELÇ

Turunçgiller: C vitamini zengini turunçgiller içerdikleri flavonoid adlı antioksidanlar tamamen atardamarların, kalbin hasar görmesini önlüyor Portakal içerdiği folik asit, yürek dostu potasyum ve kalsiyum doğru dinç alyuvar hücrelerinin çoğalmasına niçin oluyor
Hamsi: Kolesterolü düşüren ve kan pıhtılaşmasını önleyen Omega3 bol bol var

ASTIM

Soğan: Sarımsakla birlikte enfeksiyonlarla mücadele eder Kükürt bileşimleri atardamarların zarar görmesini önler Soğan; kemik erimesine de iyi geliyor

ARTİRİT

Enginar: Enginarın en büyük özelliği toksinleri temizleme yeteneğidir bu nedenle artirit ve romatizması olan hastalara özellikle tavsiye ediliyor Cynarine adlı madde, karaciğer ve safra kesesinin rahatsızlanmasını engelliyor

STRES

Mayan kökü: Antivirüs etkisi vardır Karaciğeri korur Adrenalin salgılanmasını dengeler Stresle başa çıkabilmek için gerekli olan kortizol hormonunu salgılatır

ÜLSER

Lahana: Ülseri olan kişiler için tonik, yani mideyi arıtıcı tesir yaratır Yüksek oranda C vitamini içerir Kırmızı lahana vücutta antioksidan özelliğe sahip A vitamini içerir Kanseri önleyici
etkiye sahiptirÇiğ olarak salatalara katılması öğüt edilir

KEMİK ERİMESİ

Kayısı: Yüksek oranda kalsiyum ve magnezyum içerir
Süt: Kalsiyum, protein, B2AED vitaminleri, folik asit, fosfor ve demir kaynağıdır Kalsiyum, D vitamini ve fosfor ile birlikte kemikleri ve dişleri takviye etmek için çalışır Bunların eksikliği
kemikleri eritir

ARAÇ TUTMASI

Zencefil: Sindirime tezgâhtar olur Mide bulantısını giderir Enerjinizi artırır Seyahatin ve otomobilde uzun süre gitmenin yol açtığı bulantı ve rahatsızlıkları azaltır

DERI SORUNLARI

Papatya: Nebati yağ ve kimyasallar içerir Çay olarak içildiğinde sindirime muavin olur, karın ağrılarını dindirir Sıcak bir banyonun ardındaki hazırlanacak papatya çayı torbaları, egzamanın
niçin olduğu kaşıntı ve yanmaları alır
Acı pul biber: Portakaldan 3 kat daha artı oranda C vitamini içerir Capsantin adlı kimyasal madde zona hastalığının niçin olduğu ağrıları dindirmek için yapılan kremlerde kullanılır
Portakal suyu: Bir bardak portakal suyu günlük C vitamini ihtiyacınızın tamamını karşılar İçindeki potasyum vücudun su dengesini korur; cildin kurumasını, kırışıklıkların meydana gelmesi önler
Portakal yağı:Susam yağıyla karıştırılarak kullanıldığında iyi bir cilt yağı elde edilirAyrıca;selülitli bölgelere portakal yağıyla masaj yapılması tavsiye edilir

LAKTOZ DAYANIKSIZLIĞI

Badem: Yüksek oranda kalsiyum, magnezyum, potasyum, fosfor, E vitamini, B2 vitamini, antioksidan içerir bu nedenle laktoz (laktoz) dayanıksızlığı bulunan ve günlük gıdalar yiyemeyen kişiler
için badem ideal bir beslenme kaynağıdır

KALP

Bezelye: Haftada 10 porsiyon domatesli bezelye yemeği yiyen bir erkeğin, yemeyene oranla prostat kanserine yakalanma riski yüzde 35 daha az B vitamini ve protein deposu olan bezelye, kalp için de
çok manâlı
Kepekli Ekmek: Yürek hastalıklarıyla bağırsak kanseri için faydalıdırGünde 12 gramdan fazlası kişiye göre zararlı olabilir
Kiraz: 100 gramında 40 kalori bulunuyor İçerdiği ellegic asit, vücudu kansere karşı korurken,kiraz yürek damarlarındaki bayağı bir kan dolaşımını sağlar Çok kiraz yenmesi, gut hastalığına
yakalanma r iskini de düşürürGünde 20 kiraz yemek yemek 1 aspirin yerine geçiyor
Çikolata: E vitamini, magnezyum ve demir; kalp hastalıklarına yakalanma riskini düşürür Günde en fazla 1 çikolata yiyin
Elma: Günde 5 adet yiyin
Darı Gevreği: Günde 1 tabak yeterli
Salatalık: Perhiz yapanların en büyük yardımcısı olan salatalık, kolesterolü düşürür Kalbi güçlendirir
Unutmadan ekleyelim Salatayı soymadan yiyin Çünkü kalbi kuvvetlendiren madde, kabuğu ile derisi aralarında bulunuyor
Yumurta: Bütün yiyecekler içinde en nitelikli proteini içerir En önemli özelliği, kolesterol oranını aranjör lesitin maddesi içermesi Tavada az yağda pişirilmiş yumurtayı öğüt ederiz
Sarımsak: Mutfağınızdan yetersiz etmeyin en düşük 1000 doğal tedavide kullanan sarımsak, sindirim sistem inden, kansere, kan dolaşımından kalp hastalıklarına dek her şeye zarar görmüş Ama hamileler dikkat olmalı Aşırı sarımsak da yürek yanmaları ve çarpıntılarına yol açar Günde bir diş yeter
Humus: E vitamini zengini humus, kanda kolesterol oranını da ayarlar
Kavun: Bir kavunun yarısı insan vücudunun jurnal C vitamininin ihtiyacının tamamını, A vitaminin de yüzde 15'ini karşılar Kavun, yürek ve böbrek hastalarının diyetlerinde sıkça kullanılan bir
meyvedir
Süt: Tam bir kalsiyum, protein, folik asit, A, E ve D vitaminleriyle fosfor deposu Çocuk ve genç ve hamilelerin günde minimum yarım litre süt içmesi tavsiye ediliyor
Şeftali: Bir şeftali, jurnal C vitamini ihtiyacınızın yarısını karşılar Sindirimi kolay olan meyvanın koyu renklilerini seçim edin Çünkü kabuğuna renk veren betakarotene maddesi, yürek ve
kansere karşısında faydalıdır
Pirinç:E ve B12 dışarıya tüm B vitaminleri ve potasyum içerir Özellikle sütun ve bağırsak kanserlerine karşısında faydalıdırKolesterolü düşürdüğünden kalbe iyi kazanç
Tuz: Vücutt aki kan dolaşımını ve asap sistemini düzenler Mide kanseri, kemik erimesi, kalp sorunlarına bire birdir İngiliz Sıhhat Bakanlığı, halkına günde 9 gram tuzun kafi olduğunu, aşırısının
vücuda hasar vereceğini açıkladı
Çay: Günde 2 bardak içilen çayla, 4 elma, 5 soğan, 7 portakal yemiş gibi yürek dostu antioksidan madde almış olursunuz İngilizler, özellikle çocukların haftada en düşük 6 bardak sütlü dere
içmesini öneriyor
Ton Balığı: Kolesterol ve tansiyonu düzenler Anemi hastalığına karşısında D ve B12 vitamini içerir Birçok kansere karşı vücudu içerdiği nikotinik asitle korur Bir konserve ton
balığı vücudun D vitamini ihtiyacının tamamını karşılıyor
Hindi Eti: 125 gramı, vücudun jurnal folik asit ihtiyacını karşılar Folik asit, kan hücrelerinin yenilen mesine asistan olur
Karpuz: Bir dilimiyle jurnal C vitamini ihtiyacınızın %80'nini karşılarsınız İçerdiği potasyum, kan dolaşımını sağlar

KANSER

Kayısı: Antioksidan olan betakaroten açısından zengindir Hücrelere ve dokulara zarar veren moleküllerin etkisini ortadan kaldırarak kansere karşısında koruyucu etkisi vardır Lifli olduğu için bağırsakları koruyucudur
Tahıllar: Arpa, mısır, buğday, yulaf gibi tahıllar B ve E vitamini, potasyum ve kalsiyum içerir Kanserojen maddelerin vücuttan atılması sürecini hızlandırır Tahıl ağırlıklı bir gıda rejimi,
bağırsak kanseri riskini benzeri yarıya azaltıyor
Fasulye: Fasulye, C vitamini ve betakaroten gibi yürek hastalığı ve kanseri önleyen antioksidanlar açısından zengindir B vitamini de seks hormonlarını kuvv etlendirir
Pancar: Demir ve folik asit açısından varlıklı olan pancar eski çağladan beri kan hastalıklarının
tedavisinde kullanılmaktadır Amerikalı uzmanlar pancar suyunun sarılık tedavisinde de etkili olduğunu belirtiyor
Lahana: Kanserli hücrelerin çoğalmasını önleyen karoten maddesi içerir
Havuç: Bütün 40 araştırma havuç tüketimi arttıkça kanser riskinin azaldığını ortaya koymuştur Bunun
temel nedeni betakaroten, C ve E vitaminleri gibi antioksidanlar açısından varlıklı oluşudur
Nohut: Yağ düzeyi düşük olan ve kolesterol içermeyen nohut kalsiyum, magnezyum, fosfor, potasyum, bakır, manganez, betakaroten ve folik asit açısından zengindir Göğüs kanserine aleyhinde korur
İncir: Potasyum, demir ve kalsiyum içerir Sindirim sistemine tezgâhtar olur Eski çağlarda kanserli hücrelerin tedavisinde kullanılan incir, çağdaş tıp tarafından da kansere aleyhinde koruyucu olarak öneriliyor
Sarımsak: Bağışıklık sistemini güçlendirdiği ve kansere, yüksek kolesterole, yürek ve dolaşım sistemi hastalıklarına karşı koruyucu etkisi vardır
Fındık: Kalp krizine karşısında koruyucu olan E vitamini açısından en varlıklı besinlerin başında kazanç Her gün yenilen bir avuç fındık kansere ve kırışıklıklara aleyhinde koruyucudur
Mercimek: B vitamini, demir, kalsiyum, magnezyum, fosfor ve pota syum içerir Lifli özelliği kandaki kolesterol oranını düşürür, şeker ve yürek hastaları için yararlıdır
Zeytinyağı: İçindeki omega yağ asitleri, kandaki kolesterol düzeyini dengede miktar Antioksidan özelliği olan E vitamini açısından da zengindir Bu sa yede yürek krizi, felç, kanser ve erken yaşlanmaya
karşısında beyni koruyucu etkiye sahiptir
Soğan: Bağışıklık sistemini güçlendirir İçerdiği allicin ve sülfür; mide ve bağırsak kanserine karşısında koruyucu etkiye sahiptir Son araştırmalar kemik erimesine karşı, peynir ve sütten daha etkili olduğunu göstermiştir
Şeftali: Teki bile insanın C vitamini ihtiyacının yüzde 50,sini karşılayabilir Sindirimi kolaydır Kansere ve yürek krizine karşı koruyucu olan betakaroten açısından da zengindir Bir tanesinde 33
kal ori vardır
Pirinç: Pirinç mükemmel bir enerji kaynağıdır E ve B vitaminleri açısından zengindir Bağırsak kanserine karşı koruyucu olan pirinç, kolesterolü düşürerek yürek krizi riskini de azaltır
Çilek: Kolesterol düzeyini düşürür ve sindirim sistemini düzenler Ellegic asit adı verilen kansersavan bir maddeyi de içerir
Domates: Likopen açısından varlıklı ender bitkilerden biridir Likopen, pankreas gibi farklı alanlara yönlendirilmiş kanser hastalıklarını önleme konusunda hayati önemdedir C vitamini açısından zengindir ve bağışıklık sistemini kuvvetlendirir Lifli bir gıda olması da bağırsak kanseri riskini azaltır

GÖZ

Mısır: Zeaksantin adlı bir nebati bileşim içerirBu madde yaşa bağlı olarak artan görme bozukluklarını azaltır
Ispanak: Antioksidan özelliği içeren A vitaminine dönüşen betakaroten içerir Sağlıklı gözler için gereklidir Katarakt ve diğer göz tabakalarının bozulmasına karşısında lutein maddesi de içerirPişirdikten daha sonra derhal tüketin; beklemesi halinde içindeki yardımsever maddeler toksik maddelere dönüşebilir

BAĞIRSAK

Elma: Protein, vitamin ve doğal kimyasallar sayesinde sindirime muavin olur Sindirimi
kolaylaştırır Bağırsak sorunları çeken kişiler için stabilizatör ve normalleştirici gıda olarak nitelenirler
 

Similar threads

Tabiat Eczanesi Tabiat bir eczane gibidir Tahıl, sebze ya da meyvelerde yer alan dağıtılmış maddeler, vitaminler, depresyondan tansiyona birçok hastalığa iyi geliyor Şanlıurfa'nın acı pul biberinin cilde yardımcı, teni güzelleştiren maddeler içerdiğini, ilaçta aspirin neyse, yiyecekler içinde...
Cevaplar
0
Görüntüleme
88
Diğer Taraftan rakamlar bir milyon nüfuslu bir popülasyonda her sene 100'ü aşkın çocuğu etkileyecek dek ciddi boyutlara ulaşabiliyor Seri kilo kaybı, iştahsızlık, vücutta morluklar, renkte solukluk, eklem ağrıları ve aniden belirip büyüyen bezelerle kendini gösterebilen kanserden korunmanın yanı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
120
‘Truly Healthy Family Cookbook’ kitabının yazarı diyetisyen Tina Ruggiero’ya sorularak hazırlanan listede, sağlıklı yaşam için tüketilmesi gereken gıdalar sıralandı İşte o listedeki besinlerTime Dergisi'nin sıraladığı en dinç 50 gıda şöyle: id Gad300250 Portakal: Bağışıklık sistemini...
Cevaplar
0
Görüntüleme
111
hangi vitamin hangi besinde bulunur, hangi vitamin hangi besinlerde bulunur, hangi vitamin hangi meyvede bulunur Hangi Vitamin Hangi Bitki Ve Meyvelerde Bulunur ? Kankurutan kökü B1 ve B2 vitaminleri ihtiva eder Hem glikozid eter yağ ve bazik aktif maddeler bakımından zengindir Vücudu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
100
Brokoli hakkında veri, brokolinin yararları, brokolinin faydası, Brokolinin beslenme değerleri, Brokolinin sağlığa faydaları Uzmanlar, brokolide, havuçtakinden daha pozitif beta karoten bulunduğunu söyleyerek, bu sebeple yenilebilecek, suyu içilebilecek en iyi besinlerden olduğunu kaydediyor...
Cevaplar
0
Görüntüleme
149
858,505Konular
982,791Mesajlar
33,075Kullanıcılar
Üst Alt