Hangi Ay Hangi Balık Yenir
Hangi Ayda Hangi Balık Lezzetlidir
Ocak
Uskumru, lufer, palamut, istavrit lezzetini korur Kefal ve hamsi tam yağlı durumdadır Cinekop, kofana, mezgit, berlam, minakop, dere pisisi, pazarlarla kolayca bulunur Tekir ve kırlangıc bolca avlanır Barbunya, kılıc, mercan, sinağrit az tutulur
Şubat
Bu ayda kalkan mevsimi başlar Mayıs sonuna kadar devam eder Tekir yine bolca cıkar Uskumru, lufer, palamut yağını kaybetmeye başlar Gumuş balığı, kefal, dere pisisi, minakop lezzetle yenir
Mart
Kefal, levrek ve kalkanın en lezzetli zamanıdır Uskumru ciroz olmaya yuz tutmuştur Tavası ve pilakisi yapılabilir Gumuş balığı fazlaca cıkmaya başlar Lufer ve palamut yağını kaybettiğinden sadece tava ve pilaki yapılmaya elverişlidir Kofananın ızgarası olur Minakop ve tekir her zaman olduğu gibi lezzetlidir
Nisan
Kalkan yine başta gelir En bol zamanıdır Mercan, levrek, kılıc ve kırlangıc bolca cıkmaya başlar Dolayısıyla diğer aylara oranla daha ucuzdur Bu ayda ve mayısta kılıc, ağustos ve kasım aylarında tutulanlar kadar lezzetli değildir Gumuş balığı, kefal, mezgit, berlam, minakop, tekir ve barbunya cok tutulur
Mayıs
Mayısta kalkan, barbunya, iskorpit bol miktarda cıkar İskorpit goruntu olarak cirkin, sevimsiz, ayıklanması da zahmetli olmasına karşın buna değer Cunku eti beyaz ve lezzetlidir Ozellikle corbası ve buğulaması cok guzel olur Mezgit ve istavrit yine bizimledir
Haziran
Haziran, balığın azalmaya başladığı aydır Mezgit, levrek, az da olsa barbunya cıkar Ancak bu ayda en guzel balık karagozdur Karagoz haziran ayında yağlanıp lezzetlenmiştir
Temmuz
Temmuz ise balığın en kıt olduğu aydır Levrek ve cipurayla bu acık kapatılmaya calışılır Mezgit, istavrit azalmakla birlikte yine sofralarımızı susler
Ağustos
Ağustosta cingine palamudu sezonu acar İskorpit, izmarit, zargana, mezgit ve istavrit, balık sevenlerledir
Eylul
Eylulde de palamut, yağmur suyunu yedikce irileşmeye başlar Tam yağlanmadığından ızgarası tercih edilmez Genelde tava ve ekşilisi tercih edilir Lufer tezgahlarda yavaş yavaş gorunur Tirsi, izmarit, mezgit, barbunya, istavrit, zargana bol miktarda cıkar
Ekim
Ekim ayında, yaz mevsimini Karadenizde geciren balıkların Marmaraya goce başladığını ifade eden Cimşit, Bu nedenle balık bol miktarda cıkar Palamut ve luferin yağlanıp lezzetlendiği donemdir
Kasım
İcinde bulunduğumuz Kasım ayında ise sofraların gulu, balıkların şahı, gonullerin sultanı, guler yuzlu hamsinin sahneye cıktığını dile getiren Cimşit, Ayrıca lufer, eşkina, cinekop, palamut, torik, zargana, levrek, mezgit ve istavrit bol miktarda cıkar ve cok lezzetli durumdadır diye konuştu
Aralık
Aralık ayında da hamsi, palamut, lufer, cinekop, kalkan, barbunya, mezgit ve istavritin bol ve lezzetli olur
imageshangiayhangibalik5ad3f8f9d0e72
Alıntıdır
Hangi Ayda Hangi Balık Lezzetlidir
Ocak
Uskumru, lufer, palamut, istavrit lezzetini korur Kefal ve hamsi tam yağlı durumdadır Cinekop, kofana, mezgit, berlam, minakop, dere pisisi, pazarlarla kolayca bulunur Tekir ve kırlangıc bolca avlanır Barbunya, kılıc, mercan, sinağrit az tutulur
Şubat
Bu ayda kalkan mevsimi başlar Mayıs sonuna kadar devam eder Tekir yine bolca cıkar Uskumru, lufer, palamut yağını kaybetmeye başlar Gumuş balığı, kefal, dere pisisi, minakop lezzetle yenir
Mart
Kefal, levrek ve kalkanın en lezzetli zamanıdır Uskumru ciroz olmaya yuz tutmuştur Tavası ve pilakisi yapılabilir Gumuş balığı fazlaca cıkmaya başlar Lufer ve palamut yağını kaybettiğinden sadece tava ve pilaki yapılmaya elverişlidir Kofananın ızgarası olur Minakop ve tekir her zaman olduğu gibi lezzetlidir
Nisan
Kalkan yine başta gelir En bol zamanıdır Mercan, levrek, kılıc ve kırlangıc bolca cıkmaya başlar Dolayısıyla diğer aylara oranla daha ucuzdur Bu ayda ve mayısta kılıc, ağustos ve kasım aylarında tutulanlar kadar lezzetli değildir Gumuş balığı, kefal, mezgit, berlam, minakop, tekir ve barbunya cok tutulur
Mayıs
Mayısta kalkan, barbunya, iskorpit bol miktarda cıkar İskorpit goruntu olarak cirkin, sevimsiz, ayıklanması da zahmetli olmasına karşın buna değer Cunku eti beyaz ve lezzetlidir Ozellikle corbası ve buğulaması cok guzel olur Mezgit ve istavrit yine bizimledir
Haziran
Haziran, balığın azalmaya başladığı aydır Mezgit, levrek, az da olsa barbunya cıkar Ancak bu ayda en guzel balık karagozdur Karagoz haziran ayında yağlanıp lezzetlenmiştir
Temmuz
Temmuz ise balığın en kıt olduğu aydır Levrek ve cipurayla bu acık kapatılmaya calışılır Mezgit, istavrit azalmakla birlikte yine sofralarımızı susler
Ağustos
Ağustosta cingine palamudu sezonu acar İskorpit, izmarit, zargana, mezgit ve istavrit, balık sevenlerledir
Eylul
Eylulde de palamut, yağmur suyunu yedikce irileşmeye başlar Tam yağlanmadığından ızgarası tercih edilmez Genelde tava ve ekşilisi tercih edilir Lufer tezgahlarda yavaş yavaş gorunur Tirsi, izmarit, mezgit, barbunya, istavrit, zargana bol miktarda cıkar
Ekim
Ekim ayında, yaz mevsimini Karadenizde geciren balıkların Marmaraya goce başladığını ifade eden Cimşit, Bu nedenle balık bol miktarda cıkar Palamut ve luferin yağlanıp lezzetlendiği donemdir
Kasım
İcinde bulunduğumuz Kasım ayında ise sofraların gulu, balıkların şahı, gonullerin sultanı, guler yuzlu hamsinin sahneye cıktığını dile getiren Cimşit, Ayrıca lufer, eşkina, cinekop, palamut, torik, zargana, levrek, mezgit ve istavrit bol miktarda cıkar ve cok lezzetli durumdadır diye konuştu
Aralık
Aralık ayında da hamsi, palamut, lufer, cinekop, kalkan, barbunya, mezgit ve istavritin bol ve lezzetli olur
imageshangiayhangibalik5ad3f8f9d0e72
Alıntıdır