Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Hangi Ay Hangi Balık Yenir

Hangi Ay Hangi Balık Yenir
0
133

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Hangi Balık Ne zaman Yenir

Hangi Ay Hangi Balık Yenmelidir

Ocak ayında uskumru, lüfer, palamut, istavrit lezzetlerini muhafaza eder Kefal ve hamsi bütün yağlı durumdadır Çinekop, kofana, minakop boldur Midyenin mevsimi başlamıştır Tekir, kırlangıç pozitif miktarda avlanır

Şubat ayına gelindiğindeyse, fiyatı yüksek sofraların manâlı karakteri olan kalkan mevsimi başlar, mayıs sonuna kadar devam eder
Tekir bu ayda bol çıkar Uskumru, lüfer, palamut ise bu ayda yağını kaybetmeye başlar Gümüş balığı, kefal, dere pisisi ve midye lezzetle yenir

Mart ayında kefal, levrek ve kalkanın en leziz zamanıdır Uskumru ise çiroz olmaya başlar

Nisan da kalkan lezzet bakımından yeniden liste başında gelir ve en bol zamanıdır Mercan, levrek, kılıç, kırlangıç bol miktarda çıkmaya başlar Dolayısıyla diğer aylara kadar bu ayda balık türü daha boldur

Mayıs ayına bakılınca ıstakoz, levrek, barbunya, dil balığı, tekir, kılıç, kırlangıç, pavurya, karides, iskorpit bolca çıkar, zevkle yenir Kalkan yavrusu ve gelincik balıkçı ağlarına yüz göstermeye başlar

Haziran ayında balıkların eksik tutulduğunu ve geçici olarak Karadeniz'e gittiklerini bildiren ProfDr Alparslan, şöyle devam etti:

Dip balıkları da yumurtalarını dökmüş olduklarından dolayı dağınık gezerler Bu sebeple haziran ayı verimsizdir

Temmuz da sardalyanın mevsimi başlamıştır Ekim ayı sonuna kadar lezzetini devam ettirir Tekir, barbunya yeniden tadını devam ettirir Istakoz, pavurya, böcek bolca çıkar

Ağustos çingene palamudu mevsiminin açtığı aydır Sardalya, kılıç, mercan, sinarit, ıstakoz ve pavurya yeniden nefis lezzetlidir

Eylül de sardalya, kılıç nefasetini devam ettirir Palamut irileşmiş olup değişik yemeği yapılır Lüfer, kolyoz, izmarit, kırlangıç bol miktarda çıkar

Ekim ayında geçici balıkların yazın Karadeniz'de beslenip Marmara'ya dönüşe başladığı aydır Bu, balığın her çeşidinin bollaşması demektir

Kasım ayında ekim ayındaki balıkların bolluğu ve lezzeti devam eder Pisinin en leziz olduğu aydır Torik akışa başlar, lakerdası yapılır

Aralık ayında ise uskumru, lüfer, palamut, torik yağlı olduklarından her türlü yemeği yapılır Bu ayda tekir boldur, hamsinin de tam leziz zamanıdır

kaynak: cnnturkcom *
 
858,536Konular
981,826Mesajlar
32,340Kullanıcılar
yadimsmmsksmSon üye
Üst Alt