
Hamuru Peynirli Poğaça (Yumuşacık) Tarifi İçin Malzemeler
- 1/2 (yarım) paket kuru maya
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 adet yumurta (Sarısı ayrılacak)
- 4-5 dal dereotu
- 1 çay bardağı peynir (Çökelek veya beyaz peynir)
- 1 çay bardağı süt
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Aldığı kadar un
Hamuru Peynirli Poğaça (Yumuşacık) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Peynir sevmeyen bebeler varya işte onlar için peyniri gizli şekilde yedirme çabasındayım, sizde de durum böyle ise buyurun tarife.
- Çökelek peynir kullandım, evinizde hangi peynir varsa kullanabilirsiniz.Maya ve şekeri geniş kabımıza dökelim.
- Üzerine 1 yemek kaşığı su ekleyip hızlıca karıştıralım.6-7 dakika böyle beklesin.
- Ardından dereotu küçük küçük doğrayalım.
- Mayanın içine süt, sıvı yağ, tuz, şeker, peynir ve dereotunu ekleyip karıştıralım, unu azar azar ekleyip hamuru yoğurmaya başlayalım.
- Elimizi bi miktar yağlayalım, tezgahımızda hamuru daire şeklinde açalım.
- Hamurun ortasına yakın bıçakla 3-4 çizik atalım, kesik çizgiler yukarıda olmak üzere aşağıdan yukarı doğru saralım, (resimde bkz.)
- Üzerine yumurta sarısı sürelim, susam serpiştirelim.
- 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.Afiyet olsun.