Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Hamuru Patatesli Poğaça Yumuşacık Pofuduk

Hoş geldin! talayhakan tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
Hamuru Patatesli Poğaça Yumuşacık Pofuduk
0
46

teknoloji

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,248
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
83
hamuru-patatesli-pogaca-yumusacik-pofuduk.jpg

Hamuru Patatesli Poğaça Yumuşacık Pofuduk Tanımı İçin Malzemeler


Hamuru için;
  • 3 orta uzunluk patates
  • 2 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta beyazı
  • 1 paket instant maya ya da yaş maya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un (Kontrollü ekleyin)
Üzeri için;
  • 1 yumurta sarısı
  • Susam
  • Çörek otu

Hamuru Patatesli Poğaça Yumuşacık Pofuduk Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Patateslerimizi haşlıyoruz ılıkken çatalla eziyoruz üzerine sütümüzü ve mayamızı ek edip karıştırıyoruz.
  2. Daha sonra şeker, tuz, yumurta akını, sıvı yağı, un ve kabartma tozunu ek edip, yoğuruyoruz.
  3. Hamurumuzu mayası gelene kadar dinlendirdikten sonra mandalina büyüklüklüğünde bezeler yapıyoruz.
  4. Tepsi mayası için 15 dakika bekletip üzerine yumurta sarısı, susam ve çörekotu serpiyoruz.
  5. 180 derecede kızarana kadar pişiriyoruz.
Hamuru Patatesli Poğaça Yumuşacık Pofuduk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,768Mesajlar
33,064Kullanıcılar
kazimdemirSon üye
Üst Alt